Jelenleg is aktív kerékpárcsapat mezét amatőr sportolóként viselni jogszabályszerű?
Egyrészt ugye "rontjuk" a csapat hírnevét, hiszen a 20 km/h-s túratempó azt sugallhatja a közlekedés sporthoz nem értő rétegének, hogy ezt a szintet képviselik a csapat tagjai.
Másrészt azonban reklámfelület a csapatnak, aminek köszönhetően egyesek elkezdhetnek érdeklődni az adott egyesület, vagy akár a sportág iránt. Na meg ugye sok kerékpárcsapat más fronton is aktív, így jó reklám lehet pl. az Alpecin samponnak.
Ez inkább majmolás egy kicsit annak érzem.
Ahhoz azért teljesítmény is kéne.
Különösen most a villanybiciklik idejében,azért van amelyik 45Km/h-ra is támogatja a sebességet.
A múltkor láttam éppen egy ilyet,amikor egy mezei trekking elektromos rásegítéses bringás simán otthagyott egy országúton haladó speed biciklist,aki tele volt aggatva.Más világ jöhet ezekkel a bringákkal,már vigyázni kell.
A versenyről az jut eszembe,hogy aki speed-es kerékpárral száguld,arra miért nem vonatkozik a "kerékpárút"tábla,tudnillik ezeket a kerékpárosokat csak az úttesten látom biciklizni,szabályosan kerékpárúton szinte soha.Ott csak a mezei-ek szoktak haladni,úgymond az nekik "ciki" lehet.
Ez nagyon általánosan észrevehető szinte mindenhol.
4: nem ciki, hanem egyszerűen NEM MEHET ott akkora sebességgel.
A kerékpárút nem versenyzőknek van, hanem Juci néninek, Józsi bácsinak, meg Ödönkének, akik bótba mennek, vagy a kozmetikushoz.
6/ De az is bicikli,simán rádudálnak az autósok,és mutogatnak a bicikliútra.Szerintem ez egy joghézag.
De van köze hozzá,mert ezek az "országútiak"szeretnek a logós mezbe öltözve tekerni,trekkingest,vagy a Mari nénit kosárral nem nagyon látok ilyen mezekben. Egyébként ez divatdolog,a focimezt is sokan viselnek az utcán,azok is tele vannak reklámmal.(Real,Barcelona mezek gyakoriak)
5/ Egy így azonban megkülönböztetéshez vezet bicikli,és bicikli között.
Ott,ahol párhuzamosan egymás mellett jelen van a bicikliút és az országút is,ott a biciklis elvben köteles a bicikliúton haladni a sebességétől függetlenül.Ennek nálunk nyoma sincs.A biciklivel mindíg az útviszonyoknak megfelelő sebességgel kell haladni.
Bocsi elkalandoztam a kérdéstől,de azt is megválaszoltam közben.
9. Max 20 kmh megengedett a bringaúton.
Az outival edzők ennek a duplájaval mennek. Tehát nembközlekedhetnek a kerékpárúton.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!