Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Szülőtartást ebben az esetben...

Szülőtartást ebben az esetben követelhet?

Figyelt kérdés

Jó estét nektek.

Gyors felvezetés:

Apám 2 éves koromban lelépett, nem fizetett soha gyerektartást, a nagymamám fizetett helyette kp-ban 3 havonta, és kb 7x láttam, 18 éves koromban lecseréltem a születési nevemet, soha nem beszéltünk szinte, az a 7 alkalom is általában valami családi ünnepség volt, de hozzám sem szólt.

Most előállt azzal, hogy ő követelni fogja a szülőtartást (sajnos minden kritériumnak megfelel) viszont láttam az érdemtelenséget, na a kérdésem az az, hogy hogyan tudom bizonyítani, hogy sosem foglalkozott velem? Sosem fizetett gyerektartást?

2022. aug. 30. 22:03
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
100%
Maximálisan teljesíti apád az érdemtelenséget.
2022. aug. 30. 23:03
 12/30 anonim ***** válasza:
7%
A szülőtartás olyan mint a gyerektartás. Ha beperel,nincs meg a minimum jövedelme akkor meg fogják ítélni.
2022. aug. 30. 23:47
 13/30 anonim ***** válasza:
94%

Szép új világ, már látom előre ha anyám elverte az összes örökségét a luxuséletére mivel fog betámadni engem, mert dolgozni nem akar. Szerencsére nem fog tudni, mert visszanézhető az előélete és nincs az az ökör bíróság aki megítélné neki. Ha mégis akkor örülhet a maximum 50%-nak, a bejelentett 6 órás minimálbéremmel. XD (Nyilván a rendes fizetésem több.)

Ezt a törvényt gyanítom legtöbbször fegyvernek használják ahogy a cikk is említi. Ilyenek itthon a családok...

2022. aug. 31. 01:05
 14/30 anonim ***** válasza:
100%

"A szülőtartás olyan mint a gyerektartás."

Nem ugyanolyan, például a gyerekedet akár a saját megélhetésed kárára is köteles vagy eltartani, a szülőt viszont nem.

2022. aug. 31. 05:50
 15/30 anonim ***** válasza:
97%
Követelheti, aztán majd a bíróság eldönti, jár-e neki.
2022. aug. 31. 06:59
 16/30 anonim ***** válasza:
100%
12-es, miért terjeszted a hülyeséget?
2022. aug. 31. 07:00
 17/30 anonim ***** válasza:
81%
Engem mondjuk az háborított fel nagyon mikor megtudtam, hogy a gyermekápolási díjat mennyire könnyű megszerezni és a maximális értéke 185.000 Ft lehet havonta. Minden apró szirszarra megadják, itt az egyik nőnek a gyereke enyhén asztmás meg picit bicegve jár és megkapja, azóta a nő nem dolgozik ebből él. A háziorvos mesélte, ő is kiakadt rajta, pláne mivel a gyerek állapota olyan, hogy a legkisebb értékű ápolást is épphogy csak igényelhetné. Közben meg itt válság van. Mondom az fasza, más meg ennyi pénzért legalább 5*8 órát dolgozik.
2022. aug. 31. 07:50
 18/30 anonim ***** válasza:
70%
Rohadt tajekozatlan vagyok, de most hallok erről először. D:
2022. aug. 31. 08:09
 19/30 anonim ***** válasza:
69%
Gyermekápolási díj vagy valami ilyesmi, a Google kiadja majd. Több szintje is van, a legmagasabb a 185000. Ami érthető is lenne egy súlyos fogyatékossággal élő gyereknél aki egész életében nyomorult lesz, de arra, hogy enyhe asztmával meg bicegéssel az anyja az adónkból ténfereg az felháborít és a doki szerint ez nem az első akivel dolga volt, viszont ezeket az ügyeket a kórház intézi, ő csak a körzeti orvos azért tud róla, mert hozzá tartoznak.
2022. aug. 31. 08:16
 20/30 anonim ***** válasza:
95%

17 és 19.

Érdekes amit írtok.

Nekem a gyerekem kiskorában asztmás volt, nem a legenyhébb, de nem is a legsúlyosabb. Először járt az emelt családi pótlék, meg a közgyógy, mert olyan gyógyszerek kellettek neki. Azonban utána jött egy törvény, ami az enyhe asztmásokat kizárta ebből. Így még azokat a nem olcsó gyógyszereket is azután már teljes áron kellett megvennem és nem járt az emelt csp.

Így most elképedve olvasom, hogy egy egyhe asztmára megadják a gyermekápolási díjat, ráadásul a 185e-t.

Létezne, hogy ez meg jár?

Kérdezőnek.

Én is úgy tudom, hogy nem fogják neki megadni a szülőtartást. Hiszen nem is törődött veled. Ráadásul van ellátása.

Nagyon szörnyű az, hogy van egy szülője az embernek, aki le sem sz..ja, az még hogy anyagilag, az is szörnyű, de hogy még érzelmileg is. Aztán meg idősebb korában, mikor a gyereke felnőtt, akkor meg követelne tőle. :(

Ha én ilyen szülő lennék, nem lenne pofámon bőr követelni tőle.

Persze tudjuk ez nem így működik. Sajnos.

2022. aug. 31. 09:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!