Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » NYES-ről ment közületek...

NYES-ről ment közületek valaki nyugdíjba?

Figyelt kérdés
Szeretnék kérdezni valamit.

2022. aug. 18. 18:17
 1/4 anonim ***** válasza:
Mi a kérdés?
2022. aug. 18. 20:28
 2/4 A kérdező kommentje:

Megállapítottak x összeget, amit most 2022-ben meg is emelték, kapom rendesen. A NAV oldalán azt olvastam - és nem biztos, hogy ezt jól értem - hogy aki korhatár előtti ellátást kap, az öregségi nyugdíjkorhatár betöltésétől az ellátást változatlan összegben öregségi nyugdíjként kapja tovább.

Ez igaz? A változatlan összeg? És vonatkozik a NYES-re is?

2022. aug. 18. 20:42
 3/4 anonim ***** válasza:
Nem! Kiszámoljàk rendesen a nyugdijat, nem a Nyes összege lesz a nyugdij, lènyegtelen, hogy elôtte nyesen voltál.
2022. aug. 18. 20:46
 4/4 A kérdező kommentje:

Sejtettem. De azért idemásolom.

"Az öregségi nyugdíjkorhatár betöltésétől az ellátás változatlan összegben öregségi nyugdíjként kerül továbbfolyósításra"

Még azt is írják, hogy ha sikerül 365 nap munkaviszonyt összegyűjtene, akkor lehet kérni, hogy számolják át a nyugdíjat, és ha az jobb, akkor azt kapom.

Nekem amúgy jobb lenne az, ha változatlan formában folytatnák a NYES folyósítását, de tudom, hogy ez nem kívánságműsor..

2022. aug. 18. 20:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!