Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Feljelentettem de miért...

Feljelentettem de miért tanúként szerepelek benne?

Figyelt kérdés

Feljelentettem családon belüli erőszak erős gyanúja miatt a volt élettartam.

Idezesre tanúként kell bemenjek.

Miért így hívnak a levélben?

Nem sertett-vadlott

Vagy bántalmazó-bántalmazott hanem tanú.

Bizonyítékokat kell vinnem.

Videofelvétel és látlelet is van róla.

Ugye ez elég lesz?

Ilyet lehet esetleg még kinyomtatni hogy messanger beszélgetés ahol arról írtam valakinek amikor először megvert?

2022. júl. 27. 16:37
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Hát vagy tanú vagy, vagy vádlott egy büntető ügyben, melyik akarsz lenni végül is? A vádló az ügyész.
2022. júl. 27. 16:40
 2/8 A kérdező kommentje:

Ja ez a 2 van? Tanú és vádlott?

Én nem tudom csak kérdem.

És a többi kérdésre is tudsz válaszolni?

2022. júl. 27. 16:44
 3/8 anonim ***** válasza:

Az a kérdés hogy a családon belüli eröszak milyen mértékü.

Mert ha csak egy enyhe fokú testi sértésről van szó és mondjuk nem nemi eröszakról, akkor ez egy magánvádas eljárás lesz.

Azt nem írtad le hogy az idézés a rendörségtől, az ügyészségtől vagy a bíróságtól jött...?

Amugy a sértett. is tanú, elmondja mi történt, tanuvallomást tesz

2022. júl. 27. 16:52
 4/8 anonim ***** válasza:

Büntetőügyben a sértett is idézhető tanúként. A konkrét bűncselekmény (vagy bűncselekmények) meghatározása az eljárás része, anélkül pedig nem lehet még sértettről beszélni. Vádlottról sem, az majd bírósági szakban kerül elő, rendőrségi szakaszban legfeljebb gyanúsított.

A videofelvétel és a látlelet valószínűleg elég bizonyíték, de ezt majd az eljáró hatóság dönti el. Ezeket a messenger-beszélgetés kiegészítheti (ha jól értem, többszöri bántalmazásról van szó, gondolom a látlelet a legutóbbihoz, a beszélgetés pedig az elsőhöz kapcsolódik), alátámaszthatja a folytatólagosságot.

2022. júl. 27. 16:58
 5/8 A kérdező kommentje:
3as ugye nem gondolod komolyan hogy hónapokig tartó fizikai ENYHE bántalmazásra legyintenek egyet?
2022. júl. 27. 20:41
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

nem legyintenek

csak nem mindegy hogy magánvádas az ügy mertt ez esetben a sértett a vádló, vagy súlyosabb ügy és az ügyészség képviseli majd a vádat

Amugy igazából le sem írtad hogy konkrétan mi történt...

Mert nem mindegy ám

2022. júl. 27. 21:51
 7/8 anonim ***** válasza:

Mi történt?

Jol tetted hogy tettél ez ellen!!

Majd ird le mi tortent mert sokunk vagyunk ilyen helyzetben, es sokan nem merunk kiallni vagy nem tudjuk mit tegyünk

2022. júl. 27. 23:11
 8/8 A kérdező kommentje:
Engem nagyon megdicsertek a rendőrségen és azt mondták hogy teljes valszelesseggel állnak mellettem ők is és a bíróság is az ügyésszel.
2022. júl. 28. 09:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!