Behúztak hardveraprón 330000-el, feljelentettem a mocskot de azt mondták nem sok esély van rá, hogy látom a pénzem. Ha meglesz akkor miért nem? Polgári per vagy valami?
Talán visszakapod. De kevés az esély rá. Nem azt mondom hogy lehetetlen, csak hát.... Az a pénz már egy görög hotel számláján van.
Ettől függetlenül tégy feljelentést.
Szerintem a böriben sem fog annyi pénzt keresni hogy törleszteni tudjon.
És felteszem nem csak téged vert át. Nagy vagy jelentős értékű csalásról beszélünk ha több palit is behúzott.
Engedd el inkább a pénzt.
Boldogítson a tudat ha lecsukják
Tanulság: nem utalunk előre (ekkora összeget meg pláne nem).
Indíthatsz ellene polgári pert, amit meg is nyersz, de ha nincs pénze, nem tud miből törleszteni.
Ha megvan az illető, akkor lehet indítani egy kártérítési pert. A pereskedés hosszú folyamat, de legalább hivatalos követelésed fog fennállni az illető ellen. Ezt vagy kierőszakolja belőle a bíróság, vagy eladhatod a követelésedet egy végrehajtónak.
Azért szokták sokan mondani, hogy nem látod viszont a pénzedet, mert ha az elkövető nem kártalanít azonnal, akkor 1-2 évtől kezdve kb. 5 évig terjedően elhúzódhat a folyamat. Persze késedelmi kamat, büntetőkamat stb. mind felszámításra kerülhetnek majd.
itt olvastam pár helyen, hogy ha meg fogják találni, érdemes ellene közjegyzővel fizetési meghagyást indítani, az végrehajtható.
Elvileg 25 napon belül megfellebbezheti, csak hát ő ténylegesen tartozik neked, mit írna a fellebbezésbe?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!