Mai magyar jogviszonyok mellett van bármi esély a jogi nemváltoztatás visszavonására?
Férfinak születtem, de már tinikorom óta lányruhákban éreztem igazán önmagamnak magam, diagnosztizáltak is transzneműként, és végig is csináltam a jogi név- és nemváltoztatás folyamatát, bízva abban hogy női külsővel és hivatalosan is női identitással végre önmagam leszek és boldogan, teljes értékűen be tudok majd illeszkedni a társadalomba.
Nagyobbat nem is tévedhettem volna.
Szeretném visszakapni a biológiai nemem szerinti papírokat, nővé minősített férfiként csak szenvedek, úgy érzem elvették tőlem a nemem amibe születtem és ami testileg is ténylegesen vagyok (persze tudom, én kezdeményeztem az egészet), és vagy kényszeresen folytatnom kell a beöltöződsit (amitől már a gyomrom kifordul), vagy magyarázkodni hogy miért van férfiként női nevem.
Bárcsak el se kezdtem volna ezt az egészet, van bármi módja hogy papíron is újra férfi legyek? (hiszen testileg is bizonyíthatóan az vagyok)
Az az érzésem, hogy a kérdező magának válaszolt az első személyében. :)
Szánalmas ez az erőlködés.
#2 a kérdezőé zölddel jelenik meg, pl. így.
nem magamnak válaszolok, akkor nem írtam volna ki a kérdést...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!