Ha papíron elváltam, de együtt élek a volt férjemmel és ő kapja a családi pótlékot, akkor jogilag egyedülálló vagyok? Papíron nálam vannak a gyerekek.
Ha papíron nálad vannak a gyerekek, hogy kapja a férjed a családit?
Pontosítsd kérlek az együttélést, egy háztartásban éltek, mert nem volt lehetőségetek külön költözni, de nem vagytok egy pár (akkor igen), vagy együtt éltek, mint egy pár, élettársi kapcsolatban. Akkor viszont nem.
Egyébként beírhatod magad egyedül állónak, hivatkozva arra, hogy nem alkottok egy párt már, attól függően, hogy mihez kell, nem biztos, hogy utána néznek.
ezt jogilag csalásnak hívják maradjunk annyiban..
elsőnek..mi értelme?így nem tudnak hitelt vonni pl egyedülálló támogatás stb stb
papíron nincs nálad a gyerem ha ő kapja a cspt
1, 7 ezt mifelénk régebben elég sokan csinálták. Egyedülálló szülőként magasabbak a támogatások a gyerek(ek) után + kb. 10-12 éve voltak egyéb kedvezmények is, ezért papíron elváltak, sőt az egyik fél bejelentkezett másik lakcímre is. Csak erre rájöttek és elkezdték ellenőrizni, hogy hol tartózkodik valaki életvitelszerűen. Szóval ezzel elég könnyű megbukni és büntetik is.
Másik verzió, amiről már hallottam, hogy a válás után nem tudják elosztani a közös tulajdonú házat, mert ha eladják akkor kb. mindkét fél hajléktalan lesz, nem tud kisebbet se venni a saját részéből. Na ez is cifra helyzet, mert ilyenkor maradnak elválva ugyanabban a házban/lakásban.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!