Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Meggondoltam magamat és mégse...

Meggondoltam magamat és mégse vállalnám a munkát, amire korábban rábólintottam. Visszamondhatom?

Figyelt kérdés
Még nincs aláírva a szerződés, talán folyamatban van az elkészítése. Tegnap voltam bent a munkahelyen körül nézni, de nem érzem magamnak valónak és rengeteg felelősség lenne rajtam pályakezdőként, amit lehet egyedül kellene csinálnom. A lényeg röviden: óvónő lettem és a szomszédos falu óvodájába jelentkeztem (tagintézménye a lakóhelyem ovijának). Egy már 4 éve nyugdíjban lévő óvónő lenne a társam és slussz passz ennyien is lennénk óvónők 36 gyerekre, mellette csaknem 10 SNI-s és BTMN-es gyerekre. Na nekem hozzájuk semmilyen tapasztalatom sincs. A szülők itt is borzasztóak, van, aki a korábbi vezetőt megfenyegette, volt, aki szülőin neki támadott. Nem tudom, hogy a nyugdíjas óvónő lesz e a mentorom, nem tudom jön e harmadik, ezeket megérdeklődöm a főnökömtől, de ha "nem" lesz a válasz, akkor én nem vagyok hajlandó így elvállalni a munkát. Nagy szemétség lenne visszamondani és egyedül hagyni a másik óvónőt, de én pályakezdőként én ezt nem vagyok hajlandó bevállalni. Megtehetem, hogy visszamondom az állást? Augusztus 8-án kezdenék, szerződés nincs aláírva.

2022. júl. 20. 09:36
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Akkor is kiléphetsz ha már elkezdtél ott dolgozni. Mi a kérdés?
2022. júl. 20. 09:46
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Persze, nekem volt olyan , hogy meg volt a szerződés bementem első nap dolgozni másnap már felmondani mentem. Neked meg , még szerződésed sincs meg jobban járnak vele ők is, ha most közlöd, mert akkor tudnak helyetted szerezni az adott ideig új embert, míg ha szerződés meg elkezdődik a meló utána már kapkodva kell nekik keresni új embert. Szerintem inkább örülnek neki, hogy időben szólsz, hogy így nem tudod vállalni meggondoltad magad.
2022. júl. 20. 10:45
 3/4 krwkco ***** válasza:
100%

Ha írásos szerződésben rögzítik a vállalásokat, akkor a vállalás a szerződés aláírásával lép életbe. Szóval jogilag még csak abba egyeztél bele, hogy készítsenek elő egy szerződést.

Gond nélkül visszaléphetsz, de ezt illene minél előbb közölni az óvodával. Mégegyszer átgondoltad és úgy érzed, hogy neked ez túl nagy feladat lenne. Vagy nem indokolod semmivel, csak lemondod.

2022. júl. 20. 11:10
 4/4 anonim ***** válasza:
A szerződés onnantól él,ha aláírtad és akkor is elvileg van próbaidő,amiben adott időn belül bármikor felmondhatsz. De ha ezt így látod előre,mondd el nekik és külön becsülni fognak érte és ha néhány év múlva lesz elegendő tapasztalatod,akkor már elönyben részesítenek, ha mégis odamennél. De ha megszívatod őket, akkor nem. Minél előbb szóljál.
2022. júl. 20. 17:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!