A rezsicsökkentés változása miatt kérhetek több gyerektartást?
Jelenleg éves infláció mértékével növekszik a gyerektartás összege évről évre.
Ez van a megállapodásban. Minden Januárban megvárjuk a KSH adatait az előző évre vonatkozólag és úgy emelkedik.
A lakhatási költségeink viszont Aug-tól drasztikusan meg fognak nőni. Családi ház, gáz fűtés, villanybojler... stb
Ez lehet hivatkozási alap? Vagy mondhatja az exem hogy spóroljak az energián, és ne lépjem túl az átlagfogyasztást? De ez 2 gyerekkel nem menne.
Vagy mit lehet tenni?
Köszönöm a tanácsokat
Kérhetsz. Csak kapni nem fogsz.
A törvények nem köteleznek arra, hogy x kW áramot el kell használnod a gyerekeidre.
#2. Az exem jól keres. Jelenleg kb 75-80 körül fizet havonta / gyerek.
De szerintem több is beleférne neki.
#9 75 80 ezret fizet gyerekenként gyerektartást a kb 600k Huf fizuból. (lehagytam az ezreseket .. bocsánat)
Szóval lehet itt cigányozni, ingyenélőzni, de mikor elváltunk akkor úgy kalkulátunk hogy a gyerekek ne veszítsenek az addigi életszínvonalból. Így jött ki a 75-80 ezer per gyerek + extra ktg fele per hó.
Na de ha most sokszorosa lesz a rezsi, akkor a gyerekeknek feltétlenül csökkeni fog a komfort érzet, életminőség. Nekem nincs elég bevételem, hogy fenntartsam az addigi színvonalat.
Köszönöm.
Ha a férjed lelkiismeretes apa (csak nektek nem működött a házasság, van az úgy), akkor gondoskodik a gyerekeitekről, ha megteheti, a legjobb, ha megbeszélitek, mielőtt hivatalosan léptek bármit.
A jogász választ pedig megkaphat, ahhoz én nem fűznék hozzá semmit, mert nem értek ahhoz a részéhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!