Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A rezsicsökkentés változása...

A rezsicsökkentés változása miatt kérhetek több gyerektartást?

Figyelt kérdés

Jelenleg éves infláció mértékével növekszik a gyerektartás összege évről évre.

Ez van a megállapodásban. Minden Januárban megvárjuk a KSH adatait az előző évre vonatkozólag és úgy emelkedik.

A lakhatási költségeink viszont Aug-tól drasztikusan meg fognak nőni. Családi ház, gáz fűtés, villanybojler... stb

Ez lehet hivatkozási alap? Vagy mondhatja az exem hogy spóroljak az energián, és ne lépjem túl az átlagfogyasztást? De ez 2 gyerekkel nem menne.

Vagy mit lehet tenni?

Köszönöm a tanácsokat

2022. júl. 16. 17:34
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%

Kérhetsz. Csak kapni nem fogsz.

A törvények nem köteleznek arra, hogy x kW áramot el kell használnod a gyerekeidre.

2022. júl. 16. 17:38
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos a fizetések nem lesznek nagyobbak, tehát valószínüleg az exed sem fog tudni jóval magyobb pénzt küldeni
2022. júl. 16. 17:45
 3/18 A kérdező kommentje:
#1 De a törvények köteleznek arra hogy gyermekeimnek megfelelő lakhatási körülményeket teremtsek meg. Beleértve a fűtött lakást,(nem 16 fokosat) világítást (nem gyertyafény), tiszta ruhákat, meleg ételeket. Ezért el fog menni x KWh energia. Ha kötelez rá a törvény, ha nem.
2022. júl. 16. 17:49
 4/18 anonim ***** válasza:
29%
Szerencsére nem. Azon egyébként még sosem gondolkoztál, hogy élősködés helyett elmenj dolgozni?
2022. júl. 16. 17:51
 5/18 A kérdező kommentje:

#2. Az exem jól keres. Jelenleg kb 75-80 körül fizet havonta / gyerek.

De szerintem több is beleférne neki.

2022. júl. 16. 17:51
 6/18 anonim ***** válasza:
0%
Ez úgy meg is magyarázza mért tudott a fidesz nyerni. Komolyan él olyan fagyaték az országban aki szerint 75-80 ezer forint egy jó fizetés. Én esküszöm egyetlen embert nem ismerek aki félmillió alatt kapna kézbe, vagy ha mégis nem tudom mennyit. De amikor ilyet leírnak az már nálam is kiveri a biztosítékot. Egy egyszerű targoncás állást, amihez pár hónapos tanfolyam kell, érted nem öt év egyetem, nem hirdetnek már 400 ezer alatt. 400 ezerért az olyat ahol semmit se kell csinálni, csak jelen lenni.
2022. júl. 16. 18:00
 7/18 A kérdező kommentje:

#9 75 80 ezret fizet gyerekenként gyerektartást a kb 600k Huf fizuból. (lehagytam az ezreseket .. bocsánat)

Szóval lehet itt cigányozni, ingyenélőzni, de mikor elváltunk akkor úgy kalkulátunk hogy a gyerekek ne veszítsenek az addigi életszínvonalból. Így jött ki a 75-80 ezer per gyerek + extra ktg fele per hó.

Na de ha most sokszorosa lesz a rezsi, akkor a gyerekeknek feltétlenül csökkeni fog a komfort érzet, életminőség. Nekem nincs elég bevételem, hogy fenntartsam az addigi színvonalat.

Köszönöm.

2022. júl. 16. 18:07
 8/18 anonim ***** válasza:
80%
az előző válaszokkal szemben, mint hozzáértő jogász: de, igen, kérhetsz.
2022. júl. 16. 18:07
 9/18 anonim ***** válasza:
100%
#9 nem annyit keres, hanem annyit fizet a kérdezőnek
2022. júl. 16. 18:08
 10/18 anonim ***** válasza:

Ha a férjed lelkiismeretes apa (csak nektek nem működött a házasság, van az úgy), akkor gondoskodik a gyerekeitekről, ha megteheti, a legjobb, ha megbeszélitek, mielőtt hivatalosan léptek bármit.

A jogász választ pedig megkaphat, ahhoz én nem fűznék hozzá semmit, mert nem értek ahhoz a részéhez.

2022. júl. 16. 22:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!