A bölcsöde, ahová járatnám a gyerekem, rendszeresen képeket osztana meg róla - mit tehetek ez ellen?
Szeptembertől magánbölcsődébe íratnám 2,5 éves kislányomat. Az első szülői értekezleten megtudtam, hogy az a rutin eljárás, hogy (állítólagos szülői igényre hivatkozva) egy zárt Facebook csoportban, amelynek minden szülő a tagja, heti gyakorisággal egy 20+ képet tartalmazó képgalériát osztanak meg.
Ez számunkra több szempontból is aggályos. Egyrészt a Facebook átláthatatlan adatkezelése miatt semmiképpen nem szeretnénk, hogy a kislányunk személyes adata (képmása) ezen a felületen megosztásra kerülne.
Másrészt pedig nem tudom, hogy hogyan lehetne azt biztosítani, hogy a zárt csoportból ne kerüljenek további megosztásra a képek, így még azt sem látom garantáltnak, hogy a kislányom személyes adatai csakis a zárt csoporton belül maradnak.
Milyen lehetőségeim vannak szülőként arra, hogy megvédjem a kislányom személyi adatait? Sajnos több ismerősöm is elmondta, hogy ez más intézményekben, óvodákban is gyakorlat.
A helyedben valóan a gdpr-re hivatkoznék, és kérném, hogy a te kis tündibündi egyetlen édes csillagod ne jelenjen meg a fotókon.
Egyébként pedig keresnék egy rendes pszichiátert a helyedben, mert amúgy nagy a baj.
Szerintem ha ennyire zavar, akkor keress másik bölcsődét. Pont arról van szó, hogy tájékoztattak, hogy fotók készülnek (legalább nem sunyiban fotóznak), neked meg nem kötelező odavinned a gyereket.
Te magad írod, hogy bevett gyakorlat máshol is, és jé, nem is halnak bele a gyerekek.
Ez a facebook adatvédelmi beállításaiban nem bízom ez meg olyan, hogy kb. mi lesz ha fejemre esik a tégla az utcán kategória. Kb. erre is ekkora eséllyel kell tervezni.
És ha mégis kikerül a kép neadjisten, akkor milyen kár van belőle? Semmi. Túlaggódod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!