Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Tényleg van olyan törvény,...

Tényleg van olyan törvény, hogy mester szakos hallgatókat kötelezhetnek iskolai órák megtartására?

Figyelt kérdés
Egy Facebook cikk alatt olvastam hozzászólásban, hogy tanár szakos hallgatókat küldhetnek összetett órákat tartani, sőt szinte bármilyen szakos mesterképzésben résztvevő hallgatót is. Most mennék természettudományos mesterképzésre, és szeretném megtudni, hogy mi igaz ebből, és mennyi eséllyel lenne kötelező tanítanom, és milyen iskolába kellene kimennem. Nem lelkesítő az elgondolás.

2022. júl. 10. 08:36
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Igen, amikor írtam a választ, még nem láttam a #4-es megjegyzést.

2022. júl. 11. 16:08
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem találtam ilyen törvényt. A tanárképzésnek része az óraadás is, de nem tanár szakosokat nem köteleznek - nincs is nekik pedagógia meg pszichológia a tantervükben.
2022. júl. 11. 20:04
 13/16 gungasam ***** válasza:
81%
Úgy látom a legszarabb dolog ami történhet emberrel ha iskolában tanítania kell. De jó, hogy nem vagyok tanár! Szegény tanárok , biztosan valamennyien tévedésből mentek tanárszakosnak az egyetemre, nem gondolták , hogy trehány , büdös, ordibáló, verekedő, trágár, kölykök közé kerülnek, akik ráadásul pont a tanárokat utálják. Sosem késő váltani! Egyszerűen hagyd a csudába az egészet és menj el villanyszerelőnek! Az a tuti .
2022. júl. 12. 22:21
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
#13: Tanárszakosként persze van kötelező gyakorlat, de a diploma megszerzése után nem kötelező tanárként dolgozni.
2022. júl. 13. 19:34
 15/16 anonim ***** válasza:
Én agrár- természettudományi területen vagyok, de ilyenről nem hallottam. Mérnök mester ismerőseim sem. Egyébként el tudom képzelni, hogy kötelezhetnek ilyenre, mint a járvány idején az orvos hallgatókat, ahogy kiküldték olykor utasítva is. Mondjuk velem kifejezetten rosszul járnának szegény diákok, mert nem értek a gyerekekhez, plusz semmilyen pedagógiai és kommunikációs potenciállal, tapasztalattal nem rendelkezem. Így szűretlenül kétlem, hogy kivezényelnének mindenkit a tanárhiány enyhítésére.
2022. júl. 17. 22:08
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

#15 nem hiszem hogy szimpla természettudományos képzés szoba jött volna. Inkább az ilyen tanárszakos hallgatók, mert ott van tanárhiány.

A fontos egy legalább alap szintű ismerete a tárgyból, mert a tankönyv ott lesz, azt kell a diákoknak tanítani - hogy kémiát ne a töritanárnak kelljen. A fontosabb hogy valamilyen szinten akarjon/tudjon tanítani. Vagyis a tanárképzés a lényeg.

2022. júl. 18. 01:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!