Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mi alapján alakult ki sokakban...

Mi alapján alakult ki sokakban az a gondolat, hogy szólásszabadság azt jelenti, hogy lényegében bármit, bármilyen stílusban kinyílváníthatnak?

Figyelt kérdés

Közelmúltbeli példa:

Forma 1-hez kapcsolódó cikk alatt Fb-kommentben ezt írta valaki:

"Végre már a kis feka is megtanulja, milyen a középmezőnyben küzdeni"

Ez egy olyan vélemény, ami abszolút tolerálható lenne, ha az illető az általa használt gusztustalan jelző helyett pl. leírja a versenyző nevét.

Természetesen törlésre került a tartalom, majd az illető felháborodásának adott hangot, diktatúrát meg hasonlókat kiáltva.

Az élet számos szegmensében tapasztalok hasonlót. Mi okozza, hogy sokan azt gondolják, a szólás szabadsága gyakorlatilag parttalan?

2022. júl. 8. 09:20
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
74%

Nem, a szólásszabadság alapjaiban addig tart, amig azzal nem bántasz, nem ártasz másoknak. Mindenkinek alapvető joga van a saját véleményéhez, de a kis feka, az már önmagában rasszista és bántó.

Az, hogy nálunk ennyire nem érdekel senkit, hát az már a mi hibánk.

2022. júl. 8. 09:21
 2/22 anonim ***** válasza:
100%
Számomra az a fura, hogy a fekázós komment sokaknak nem fér bele(mondjuk szerintem sem helyes)itt viszont az emberek szemrebbenés nélkül mindennek elhordják a másikat csak mert nem egyezik a véleményünk
2022. júl. 8. 09:28
 3/22 anonim ***** válasza:
20%
Ez miért nem tartozik bele a szabad véleménynyilvánításba?
2022. júl. 8. 09:35
 4/22 anonim ***** válasza:
86%
Én sem értem, miért tatozik ez bele.
2022. júl. 8. 09:40
 5/22 A kérdező kommentje:
#3 #4 Kérlek, írjatok le, miért fér bele szerintetek a szabad véleménynyilvánítás körébe mást fekázni, ez ugyanis sokat segíthet abban, hogy a kérdésre választ kapjak.
2022. júl. 8. 09:42
 6/22 anonim ***** válasza:
86%

Ahogy a "rémisztő képződményektől" rettegés, meg a tragyával etetett gombák szintén "belefér" akkor nem értem mi a probléma.

Érdemes figyelembe venni a 2-es felvetését is.

2022. júl. 8. 09:46
 7/22 anonim ***** válasza:
90%

Jaj, itt Gyakorin is megy a másik válaszoló oltogatása, bántó módon való beszólogatás, megsértése és illetlen szavakkal minősítése.

Persze mikor a címzett, vagy többi válaszoló számon kéri hogy ezt meg mégis hogy képzelte, akkor jön a Joker kártya: "Hát szólás szabadság van, azt írok meg mondok amit csak akarok!"

Kérdező, az ilyen embereknek hiába is probálnád elmagyarázni meddig tart a szólás szabadság és mit is jelent, egyszerűen olyan buták, hogy úgysem fogják fel.

Tovább kell görgetni.

2022. júl. 8. 10:01
 8/22 anonim ***** válasza:
40%

Nincs semmiféle szólásszabadság.

Ha lenne akkor nem járna börtön a holokauszt tagadásért.

2022. júl. 8. 10:18
 9/22 anonim ***** válasza:
65%

Te valami újbeszél-ügynök vagy? A feka a feketének a rövidítése. Ha fehérek között van egy fekete, akkor miért ne lehetne őt ez alapján hívni? Ha én kiköltöznék mondjuk Kenyába, akkor jöhetek ide a gyakorira panaszkodni, ha white-nak hívnak? Senki nem majmozott, senki nem patkányozott, senki nem sértett meg senkit emberi méltóságában, ugyanolyan, mintha azt mondta volna, hogy a raszta hajú, a szőke hajú, a szemüveges, a magas csávó, a kerekesszékes, az alacsony csajszi stb.

A szólásszabadságnak a gyűlöletbeszéd szabhat csak gátat bizonyos mértékig, de mostmár ezt is bármire rá lehet húzni, de nyilván vannak olyan helyzetek, amikor vitán felül áll pl. egy etnikai / társadalmi csoport elleni erőszakra való felbújtás ilyen lehet. Vagy külső jegyek alapján megnevezni valakit tárgyiasítás és gyűlölködő? De nagy divat lett mindenen megsértődni. Én nem szeretnék a te játékszabályaid szerinti világban élni, bocsi.

2022. júl. 8. 10:37
 10/22 anonim ***** válasza:
68%

1

"a kis feka, az már önmagában rasszista és bántó."

Ha színesbőrűt ír, az oké? Ha feketét ír, az már nem? Szégyelli? Vagy a kis-sel van a baj? Mi most a politikailag korrekt megnevezése a pigmenttöbblettel rendelkező Embertársainknak?

2022. júl. 8. 10:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!