Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Aki járt hasonló cipőben, mi...

Aki járt hasonló cipőben, mi a menete ennek? Szeptemberben lesz két éves a fiam. Az apja nem akarta, mondtam nem is kötelező, de jött hogy próbàljuk meg és legyen apja a gyereknek. Azonban apaságit nem írt alá.

Figyelt kérdés

Azzal indokolta, hogy neki már van egy fia. Ráadásul az anyja megtiltotta neki (megfenyegette hogy nem segíti anyagilag ha aláírja). Próbáltam ezt lenyelni, együtt éltünk nála, persze én és a gyerek hivatalosan nem. Sajnos mindig éreztette hogy neki csak “egy” nagyfia van, a kicsit nem vállalta. Most elegem lett és eljöttem a kicsivel.

Kérhetem az apaság megállapítását?

Mégha nem is veszi a nevére és nem azért a húszezer forintért, hanem mert lassan két éve hallgattam hogy nem az övé, de jó tudja az övé, de nem vállalja mert egy már van stb. Erre szeretnék pontot tenni.

Hogyan lehet ezt most elintézni?

2022. júl. 6. 21:42
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Az apa nem mondhat le a gyerekéről, csak a felügyeleti jogról.
2022. júl. 7. 07:57
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Én mihamarabb megcsináltatnám a gyereknek a személyit és kiköltöznék külföldre vele az első adandó jobb munkalehetőségre. Onnantól tuti, hogy nem kerülne elő többet az ex.
2022. júl. 7. 08:09
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy nem hiszem hogy bármikor el akarná vinni, sőt az előzmények fényében szerintem akkor hivatalosan is lemondana róla.

Akkor mi a fenének akarod a nyakába varrni a gyereket?

2022. júl. 7. 11:19
 14/17 anonim ***** válasza:
14-es: egy gyerekröl nem lehet hivatalosan lemondani!
2022. júl. 7. 18:10
 15/17 A kérdező kommentje:
Senki nem akarja a nyakába varrni. Akkor nem így 21 hónappal a szülés után kérdeznék itt ilyet. Egyszerűen annyit cseszegetett engem és a gyereket azzal hogy kivételezett, de legyen mellette. Övé de közbe vállalni nem akarta, hogy akkor legyen egy vizsgálat.
2022. júl. 7. 19:46
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Az tiszta neked, hogy akkor jogai is lesznek?
2022. júl. 7. 21:14
 17/17 A kérdező kommentje:

Nem fogják érdekelni a jogai. Kijelentette hogy neki egy gyereke van akit felvállalt, bár őt se akarta először.

Egy ilyen indítással meg jöhet a jogaival, bár nem fog, ismerem.

2022. júl. 7. 21:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!