Aki járt hasonló cipőben, mi a menete ennek? Szeptemberben lesz két éves a fiam. Az apja nem akarta, mondtam nem is kötelező, de jött hogy próbàljuk meg és legyen apja a gyereknek. Azonban apaságit nem írt alá.
Azzal indokolta, hogy neki már van egy fia. Ráadásul az anyja megtiltotta neki (megfenyegette hogy nem segíti anyagilag ha aláírja). Próbáltam ezt lenyelni, együtt éltünk nála, persze én és a gyerek hivatalosan nem. Sajnos mindig éreztette hogy neki csak “egy” nagyfia van, a kicsit nem vállalta. Most elegem lett és eljöttem a kicsivel.
Kérhetem az apaság megállapítását?
Mégha nem is veszi a nevére és nem azért a húszezer forintért, hanem mert lassan két éve hallgattam hogy nem az övé, de jó tudja az övé, de nem vállalja mert egy már van stb. Erre szeretnék pontot tenni.
Hogyan lehet ezt most elintézni?
A bíróságon kéred az apaság megállapítását. Az apa vagy vállalja hivatalosan a gyereket, vagy ha nem, a bíróság elrendeli az apaság megállapítását, kötelezi DNS tesztre, ezzel el van intézve, a tesztet neki kell fizetnie, ha bebizonyosodik az apaság.
Ettöl kedzve hivatalosan is kötelezhetö a gyerektartás fizetésére (és nem feltétlen 20 ezer Ft, lehet jóval több is), illetve joga lesz láthatásra, ha meghal, akkor meg a gyerek örököl utána ugyanúgy, mint a másik gyereke.
"Ha ennyire leszarja a saját gyerekét ez a balfasz akkor nem érdemli meg hogy a ő nevén legyen."
Az apaság megállapításának és a gyerek nevének semmi köze nincs egymáshoz.
Lehet, hogy velem van a gond, még nincs gyerekem, de nem értem, hogy most igazából mit is kellene elintézni? A neve nem kell, a tartásdíjra se tartasz igényt, velük lakni nem akarsz, a gyerekkel se foglalkozott eddig.
Ha hivatalosan lesz róla papír, hogy ő az apja, azzal mi változna? Oké, halála után ő is örökölne, de egyébként addig csak szenvedés lenne ebben a felállásban, mindenhez az apa hozzájárulása is kellene. Ha nem a tartásdíj miatt kell, akkor szerintem érdemesebb hagyni az egészet, a gyerek nyugalmának érdekében is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!