Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Aki járt hasonló cipőben, mi...

Aki járt hasonló cipőben, mi a menete ennek? Szeptemberben lesz két éves a fiam. Az apja nem akarta, mondtam nem is kötelező, de jött hogy próbàljuk meg és legyen apja a gyereknek. Azonban apaságit nem írt alá.

Figyelt kérdés

Azzal indokolta, hogy neki már van egy fia. Ráadásul az anyja megtiltotta neki (megfenyegette hogy nem segíti anyagilag ha aláírja). Próbáltam ezt lenyelni, együtt éltünk nála, persze én és a gyerek hivatalosan nem. Sajnos mindig éreztette hogy neki csak “egy” nagyfia van, a kicsit nem vállalta. Most elegem lett és eljöttem a kicsivel.

Kérhetem az apaság megállapítását?

Mégha nem is veszi a nevére és nem azért a húszezer forintért, hanem mert lassan két éve hallgattam hogy nem az övé, de jó tudja az övé, de nem vállalja mert egy már van stb. Erre szeretnék pontot tenni.

Hogyan lehet ezt most elintézni?

2022. júl. 6. 21:42
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
98%

A bíróságon kéred az apaság megállapítását. Az apa vagy vállalja hivatalosan a gyereket, vagy ha nem, a bíróság elrendeli az apaság megállapítását, kötelezi DNS tesztre, ezzel el van intézve, a tesztet neki kell fizetnie, ha bebizonyosodik az apaság.

Ettöl kedzve hivatalosan is kötelezhetö a gyerektartás fizetésére (és nem feltétlen 20 ezer Ft, lehet jóval több is), illetve joga lesz láthatásra, ha meghal, akkor meg a gyerek örököl utána ugyanúgy, mint a másik gyereke.

2022. júl. 6. 21:46
 2/17 anonim ***** válasza:
95%
Én ebben a helyzetben inkább nem akarnék neki apai jogokat, mert akkor 18 éven keresztül játszhatja majd a csikicsukit a gyerekkel. Így viszont nem leszel hozzáláncolva, nem kell minden hivatalos ügyhöz és külföldi utazáshoz az engedélye, nem szólhat bele a nevelésbe és megszűnik a káros hatás is. Sok anya fizetne is azért, ha az ilyen pali örökre lelépne az életükből.
2022. júl. 6. 22:13
 3/17 anonim ***** válasza:
97%
Ez szimplán egy nem mondom milyen ember, nem is kellene a gyerek közelébe.
2022. júl. 6. 23:00
 4/17 anonim ***** válasza:
95%

"Ha ennyire leszarja a saját gyerekét ez a balfasz akkor nem érdemli meg hogy a ő nevén legyen."

Az apaság megállapításának és a gyerek nevének semmi köze nincs egymáshoz.

2022. júl. 6. 23:07
 5/17 anonim ***** válasza:
88%
De nem értem, mit akarsz elintézni? A gyerek hivatalosan nem is az övé, a pénze nem kell, örülj, hogy nem látod és a gyereknek is jobb lesz! Minden kapcsolatot szakíts meg vele. Ja és pasi vagyok.
2022. júl. 6. 23:57
 6/17 anonim ***** válasza:
96%
Ha a helyedben lennék,és nyugalmat,valamint lelkibékét akarnék,akkor lekaksiznám,és élném az életem a gyerekemmel az apja nélkül. De nekem ez inkább úgy tűnik,mintha saját magadat akarnád igazolni,mert fáj,hogy nem foglalkozik a gyerekkel. Ami jogos is. Viszont hosszútávon ez a gyerekre nézve csak veszteség lesz. Ha eddig nem érdekelte,csak jobban utálni fogja.
2022. júl. 7. 00:18
 7/17 anonim ***** válasza:
90%
Ha nagyon begurul, meg ki is cseszhet veled. Nem anyaparti mar a birosag, sot apaparti. Valtott felugyeletet mindenkepp kerhet aztan azon a heten mig nala van, lepasszolja mindig az anyjának a gyereket, mig o szorakozik. Volt ferjem ezt csinalja. Addig orulj mig nem veszi a nevere. Szepen csendben sunnyogj el, tartast se kérj. Orulj, ha nem kell pereskedni a gyerekert.
2022. júl. 7. 00:23
 8/17 anonim ***** válasza:
90%

Lehet, hogy velem van a gond, még nincs gyerekem, de nem értem, hogy most igazából mit is kellene elintézni? A neve nem kell, a tartásdíjra se tartasz igényt, velük lakni nem akarsz, a gyerekkel se foglalkozott eddig.

Ha hivatalosan lesz róla papír, hogy ő az apja, azzal mi változna? Oké, halála után ő is örökölne, de egyébként addig csak szenvedés lenne ebben a felállásban, mindenhez az apa hozzájárulása is kellene. Ha nem a tartásdíj miatt kell, akkor szerintem érdemesebb hagyni az egészet, a gyerek nyugalmának érdekében is.

2022. júl. 7. 01:38
 9/17 anonim ***** válasza:
82%
Kérheted, persze, a bíróság majd elrendeli az apasági vizsgálatot, jó pénzért, és a bejegyzik apának, ha magától nem hajlandó aláírni. De mit érsz el vele? Nem akarja, te megtartottad, és azóta se viseli el. Azon kívül, hogy ráerőlteted, csak a magad dolgát nehezíted meg vele, mert a szülői felügyeleti jogot is rendezni kell, hacsak nem akarsz 18 évig minden egyes jogi kérdés kapcsán - a legegyszerűbbekkel is, amire most nem is gondolnál - az aláírása után futkosni, meg egyezkedni vele. Ha nem akarsz tőle semmit, ő meg végképp nem akar a gyere élete része lenni, akkor minek láncolnád magadat jogilag így meg? Most oda mész, ahova akarsz, akár gondolsz egyet, és az országot is elhagyod, senki nem szólhat bele. Kell neked a macera? Nézz végig pár kérdést, hogy milyen szívás lehet abból, ha "van apja" is a gyereknek. Most csak azért, hogy potenciálisan legyen majd apai öröksége a gyereknek (ki lehet játszani azt is, ha akarják)?!
2022. júl. 7. 06:04
 10/17 A kérdező kommentje:
Úgy tudom hogy van költségmentesség is. Az apaságit meg ha ő az apa, akkor ő fizeti. Amúgy nem hiszem hogy bármikor el akarná vinni, sőt az előzmények fényében szerintem akkor hivatalosan is lemondana róla.
2022. júl. 7. 06:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!