Ha bejegyzik a jogosult végrehajtáskérelmének összegét a korábban teljes hatállyal átadott közös tulajdon egyik tulajdonos részhányadára és holttá nyílvánítás kezdeményezésének elfogadása történik az adós részén, akkor vissza kell fizetni egészet?
#10-nél egyszerre 3dologra gondolok bejegyzésen az egyik a végrehajtás előtti jogerősítési záradék a másik
az ingatlannyílvántartásba bejegyzés(végrehajtás teher) valamint a holtság elfogadottságának körülményei amelyek a kárenyhítés ellen irányuló rosszhiszeműség vádja.
Az egész egy zagyvaság.
Az ilyen szövegeket csak azért találják ki hogy a lopás tényének a létrejöttének az esetén az ellopott vagyon tulajdon joga
Itt jobb lenne komolyodni kicsit mert családok kerülnek veszélybe ez ügyben és nem lesz@rja egyik a másikat ahogy általában mikor könnyebb.
Lopás???!
Ingatlanban van szo lopasrol ami itt is megtortenik de szerintem nem olvastad el itt mirol van szó.
Itt egy szemely felol nincs elodázás és hanyagság ami miatt mas szemelytol szinten nem ad elodazasra hanyagsagra okot ha mindenki lesz@r akkor inflaciot kapunk.Isten hozott 2022-ben.
Kérdező, tényleg teljesen érthetetlen amiket leírsz. Attól mert beírod a jogi szöveg egy részét még nem derül ki, hogy ki tartozik, kinek és mennyivel - ki kérte a végrehajtást, ki halt meg.
Legyen egyértelmű amit leírsz.
1.Van az adós, ő tartozik pénzzel valakinek. Kinek?
2.Az adós tulajdonában van közös tulajdonú ingatlan egy része. Mekkora rész az adós tulajdona?
3. Ki kérte a végrehajtást?
4. Miért kérik a végrehajtást? Nem tudott fizetni az adós vagy nem akart? 5. Netán másképpen keletkezett a tartozás? Csak meg akarták szüntetni az osztatlan közös tulajdont és nincs is adósság, csak aki kérte a végrehajtást az szeretné a saját tulajdonrészét megkapni pénzben, de csak úgy kapja meg ha eladják az egészet amire a többiek végrehajtás nélkül nem voltak hajlandóak?
6. Milyen más családok kerülnének veszélybe és miért?
Mindegy hogy meghalt az aki adós vagy él, a tartozása nem szűnik meg. Annyi a különbség, hogy ha meghalt akkor csak annyi tartozást tud "megfizetni" ami vagyona volt halálakor.
Ha nincs örököse akkor a hagyatéki eljárás során kell követelni a tartozást és a jegyző fogja a hagyatékból kifizetni annak, aki bizonyítja, hogy neki tartozik. Ha végrehajtás volt folyamatban akkor az ügy már tiszta, nem lesz vele gond.
De tényleg totál érthetetlen az ügy ahogy egyre írtad a válaszaidat.
#17 Ostoba barom!
Segíteni akartunk. Elolvastam a kérdésedet, többször hosszan válaszoltam is neked erre nekiállsz játszani az agyad.
Akkor segítsen neked a lepra szívlapáttal!
5 ugyved nem tudott valaszolni es 1 vegrehajtos lany is csak lovagolni akart rajta eroszakkal.
Majdnem elestem ezen az eseten.
Hiába van diploma mindenkinek ha nem foglalkoznsk semmivel es az sem erdekli oket ha eltolnak egy ugyet csak fizesd ki amit ok kernek.
Nem bannam ha beindulnanak azok a komolyabb raketak ...de tenyleg.
Engem nagyon szivatnak mindenhol es hidjetek el, a baj nem velem kezdodik el...hanem mindenkivel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!