Kinek a kötelessége felhúzni a kerítést?
Vitás helyzet adódott a szomszédommal, nekem az a kerítésrészlet a nyúlványos telek utcafrontival egyező állású része a visszamaradó résznek, a hátsó szomszédomnak ugyanaz a kerítés viszont utcáról nézve jobboldalinak számít. Ilyenkor melyik szabály az erősebb?
(A vitás helyzet abból adódott, hogy azon a részen rossz minőségű a kerítés és a kutyái átszöknek hozzánk, ami miatt birtokvédelmi eljárást indítottam, meg is nyertem, a közjegyző 3 napot adott nekik (már letelt) hogy kerítést vagy kennelt építsenek, de erre nem hajlandóak arra hivatkozva, hogy az a rész a mi felelősségünk. Önkormányzatnál csak szerdán tudok érdeklődni, hogy kinek kell új kerítést csinálnia ebben a helyzetben, de aggaszt ez a helyzet és nem tudok aludni miatta, szóval jó lenne addig tudni mire számítsak.)
Ha a bíró úgy ítélt, hogy neki kell, bizonyára meg is vizsgálta.
Nem írhatja felül a bíró ítéletét.
A közjegyző küldött határozatot, nem bírósági tárgyalás volt.
A képfeltöltés.eu link nem engedélyezett a válaszban, hogyan tudok képet megosztani?
Az A a szomszéd telke, a B a miénk, a téglapok a környező telkek, a piros elipszis a kérdéses kerítés helye, a fekete nyíl a szomszéd kapujához vezető szolgalmi vagy milyen út.
Már sikerült.
Mondjuk a közterület felügyeletes hölgy azt mondta, hogy függetlenül attól kié a kerítés a kutyákat mindenképp saját portán kell tartani. (ugyanezeket a kutyákat más is jelentette mert az utcára is kijárnak.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!