Születési anyakönyvi kivonatot szeretnék igényelni, hogyan?
Ez az oldal dehát hova kattintsak? Ügyfélkapun keresztül szeretném végrehajtani a műveletet.
Folyamatosan ezt dobja be, de nemrég nem ezen néztem meg, hogy fent van-e. Itt olyan adatokat kér, hogy beírom, hogy 3. kerület és kijelzi, hogy ez nem BUDAPEST!
Talán mert az irányítószámot kér, vagy "Budapest" de azt beírni, valahova, hogy 3. kerület... Esetleg III, vagy nem tudom, más formátumban kell megpróbálni. Egyébként nem csak Budapesten vannak kerületek.
1818-on kérj segítséget. A másik megoldás, hogy mész a kormányablakba igényelni, adnak nyomtatványt, kitöltöd, leadod, és kipostázzák a megadott címre.
Én pont a napokban szívtam, amikor az apám halotti anyakönyviét akartam pótolni, na ott volt minden: születési név, csak hát apám nevét megváltoztatták. születési hely - Budapest esetén kerülettel - Csak hát amikor született, egészen más kerület volt, mint most.
Szerencsére megtaláltam, és néztem, hogy mit kellett volna beírnom... Azt, amire megváltoztatták a nevét, tehát nem a születésit, de kerületnek meg azt, ami akkor volt, amikor született. (A 13. kerület akkoriban 6. kerület volt.)
#4 Ez tényleg becsapós, hogy a "születési név" nem azt a nevet jelenti minden esetben amit a születésekor kapott, hanem lehet olyan név is amire megváltoztatták a nevét. A másik variáció amikor egy nő felvette a férje nevét. Ha születésekor Kis Magdolna volt, de megunta és Kis Szamanta lett 18 évesen, majd férjhez ment és Kovács Józsefné lett belőle, akkor ez a neve, a születési neve meg a Kis Szamanta.
Pedig jelentését tekintve a kis Magdolnát kellene jelentse.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!