A születési anyakönyvi kivonatomat nem hajlandó átadni nekem a szülőm, Ilyenkor mi a teendő, legálisan engem illetne a dokumentum?
Figyelt kérdés
Nemrég költöztem el otthonról,19 éves vagyok, anyámmal nem túl jó kapcsolatot ápolok. A születési anyakönyvi kivonatomat szerettem volna elkérni tőle, de nem volt hajlandó átadni,arra hivatkozva hogy ő szült meg engem, ezért őt is illeti.
Milyen módon tudnám megszerezni mégis tőle? Fenyegessek rendőrrel? Vagy tényleg őt illeti? (Amit kétlek, bár lehet én tudakoztam rosszul.) Előre is köszönöm a választ :)
2022. jún. 1. 15:16
1/8 anonim válasza:
Születési anyakönyvi kivonatot kiállíthattatsz te is, nem is értem, hogy miért veszekszel ezen anyáddal...
2/8 anonim válasza:
Bemész a Kormányhivatalhoz és kérsz másolatot. Ha van ügyfélkapud akkor elektronikusan is meg tudod igényelni.
3/8 anonim válasza:
5/8 anonim válasza:
Nyilván téged illet, ez egyértelmű.
De ezen biztosan nem vitatkoznék, kérnék simán újat, aztán ennyi.
6/8 anonim válasza:
Anyádnak valszeg nincs ki a négy kereke...
Már miért illetné őt a _te_ születési dokumentumod??? Hiszen neked lehet rá szükséged útlevél, vagy egyéb hiv. okmány igénylésénél...
Csináltass egy újat.
7/8 A kérdező kommentje:
Nem voltam biztos benne hogy kiállithatok-e másikat ha a másik ténylegesen nem veszett el, de köszönöm szépen :)
2022. jún. 1. 17:35
8/8 anonim válasza:
Irány a legközelebbi anyakönyvi hivatal és csinálnak egy újat. Ingyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!