Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Melegként felvehetem-e a...

Melegként felvehetem-e a férjem nevét?

Figyelt kérdés
Kicsit a magyar jogszabályokkal nem vagyok most tisztában, elvileg az EU miatt, hiába nem legális a meleg házasság, ugyanolyan jogokat biztosítanak nekünk is mint, a férfi-nő házasságra. Na most névviselés szemponjából, felvehetem-e a vezetéknevét? És ha igen akkor ha esetleg van benne olyan betű ami a magyar ABC-ben nem található meg azt is felvehetem vagy eltorzítva kell használjam?

2022. jún. 9. 21:20
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Nem kamu a kérdés. Tényleg érdekelne rá a válasz, de már bánom, hogy megkérdeztem. Nem hiszem el, hogy magyarországon ennyi begyökösött ember van, hogy nem bírnak a saját dolgukkal foglalkozni, mindig bántani kell valakit. Akkor majd megoldom egyedül. Köszi a semmit.
2022. jún. 9. 22:45
 12/18 anonim ***** válasza:
0%
Kérdező, ne mondd egy férfira férfiként, hogy a férjed, és nem fog bántani senki!
2022. jún. 9. 22:47
 13/18 anonim ***** válasza:
78%

#11 most bizonyítottad be végleg, hogy kamu a kérdésed.

Ez a "Nem hiszem el, hogy magyarországon ennyi begyökösött ember van, hogy nem bírnak a saját dolgukkal foglalkozni, mindig bántani kell valakit" -kártya bedobása az egyik legpitibb próbálkozás a provokálásra.

2022. jún. 9. 22:50
 14/18 anonim ***** válasza:
29%

Kérdezz meg egy anyakönyvvezetőt, ne itt a sok gyökeret!

Mivel idegen eredetű vezetéknév, valószínűleg névváltoztatás jogon nem veheted fel. Azt nem tudom, hogy ilyen szempontból a házasságotok mennyire számít jogerősnek Magyarországon. Esetleg kettős állampolgár lettél? Akkor talán nagyobb esély van.

2022. jún. 9. 23:01
 15/18 anonim ***** válasza:
Kamu.
2022. jún. 10. 07:44
 16/18 anonim ***** válasza:
Magyarországon nincs melegházasság. Élettársi kapcsolatban tudjátok hivatalossá tenni, viszont ott nincs névváltoztatás mint a menyasszonyoknál.
2022. jún. 10. 08:40
 17/18 anonim ***** válasza:
40%

Jelentsétek ezt a kérdést.

Mert ez kitaláció.

2022. jún. 10. 09:59
 18/18 anonim ***** válasza:
74%

Ugyanúgy változtathatsz nevet, mint bárki más. Ehhez nem kell házasság. Magyarul nem, a férjed nevét nem veheted fel, mert Magyarországon nem fogják őt férjednek elismerni.

Viszont "simán" változtathatsz nevet - de csak akkor, ha a név a magyar szabályoknak megfelel.

2022. jún. 10. 10:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!