Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Behajthatja rajtam a teljes...

Behajthatja rajtam a teljes kerékpár árát is egy bicikli kölcsönzős, ha nem lett totálkáros az elektromos kerékpár?

Figyelt kérdés
Tegnap kikölcsönöztem egy elektromos kerékpárt, aminek elgörbült alattam a felnije. A kölcsönzős kérheti-e tőlem a teljes kerékpár árát, ha nem tud cserealkatrészt szerezni a szerviz partnerétől?

2022. jún. 9. 08:36
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%

Káronszerzés tilalma.

Okozott kárért felelsz, ami az eszköz korábbi állapotának helyreállításából eredő költség, illetve időarányosan az eszköz használhatatlansága miatt kiesett bevétel.

Ha biztosító állja egy részét, akkor téged már csak a maradék rész terhel.

2022. jún. 9. 10:23
 12/27 A kérdező kommentje:
Ez a káron szerzés jelentené azt, hogy neki ebből a korból haszna lenne, ha többet beszed tőlem, mint a kára. És, ha jól értem ez tilos.
2022. jún. 9. 10:40
 13/27 anonim ***** válasza:
100%
Úgy van.
2022. jún. 9. 10:43
 14/27 anonim ***** válasza:
100%
Meg szerintem olyan szabály is van hogy amennyiben te olcsóbban meg tudod javíttatni (Persze számlaképes helyen) akkor az nem ér hogy csak a saját szervíz partnerével hajlandó csillió pénzekért ami után aztán a számlát benyújtja neked.
2022. jún. 9. 10:45
 15/27 anonim ***** válasza:
100%
Mivel ebből akár az is lehet hogy direkt megbeszélt a saját partnerével hogy egy nagyon nagyon nagy számlát csináljon amit aztán a kifizetsz ő visszaoszt belőle még a partNER - ének
2022. jún. 9. 10:47
 16/27 Alex Fly ***** válasza:
100%
Ha a szerződésben az áll, akkor kérheti tőled a kerékpár (amortizációval csökkentett) aktuális értékét - de ebben az esetben te meg követeld a kerékpárt, hiszen kifizetted...
2022. jún. 9. 12:12
 17/27 anonim ***** válasza:
30%
mit csináltál azzal a biciklivel ? valószínűleg egy balekra várt ez a patkány , megérné fejelenteni lehet nem te vagy az eslső akivel ügyeskedik
2022. jún. 9. 12:47
 18/27 A kérdező kommentje:
Egy 5-10 cm-es darabon eldeformálódott a felni egyik oldala, és ettől befogott a fék.
2022. jún. 9. 13:31
 19/27 anonim ***** válasza:
Tehát ugrattál az egy vagyonba kerülő bérelt biciklivel.
2022. jún. 9. 13:33
 20/27 A kérdező kommentje:
Nem ugrattam vele, csak bicikliztem, bár volt egy két kátyú.
2022. jún. 9. 13:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!