A munkaszerződésre rá kell írni a besorolási bért?
A munkaszerződésemben ez áll a fizetésről: "A munkavállalónak fizetendő személyi alapbér összege havi bruttó 400.000 forint..."
Most viszont megkaptam a bérjegyzékemet + utalásomat és bruttó 315.000 Ft után kaptam fizetést. A bérjegyzéken a besorolási bér 450.000 Ft.
Laikusként nekem az jön le, hogy amit a munkaszerződésemben látok bért, azt kéne kapjam, ha pedig van valamilyen sávozási rendszer, akkor az abban is egyértelműsítve legyen.
A fizetés adott időre szól, az önmagában, hogy xy a fizetésem semmilyen információt nem mond. Ha ez egy teljes hónapra szól, te pedig a hónapban betegszabin voltál, vagy ez az első hónapod és nem teljes hónap, vagy ezer más dolog miatt kaphatsz kevesebb fizetést.
Vagy csatold a teljes szerződésed és a bérjegyzéked is, hogy segítsünk megállapítani, vagy kérdezd a cégedet, ahol tudnak is válaszolni, mert rendelkeznek az információkkal hozzá.
Havi bérezésben vagyok, teljes hónapot is dolgoztam végig, nem voltam semmiféle távolléten, betegszabadságon, vagy hasonlón. Szóval igen, ezer más dolog szóba jöhetne, de itt most ilyen egyszerű a helyzet, ahogy leírtam. Szenzitív adatokat pedig nem fogok megosztani.
A cégemet pedig egyértelműen megfogom kérdezni, de értelemszerűen felkészülök előtte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!