Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Haszonélvezeti joggal rendelke...

Haszonélvezeti joggal rendelkező személy kiteheti a lakókat?

Figyelt kérdés

Van egy 100%-ig a tulajdonomban lévő ház. Jelenleg még nincs rajta haszonélvezeti jog!

De szeretnék adni ismerősömnek haszonélvezeti jogot mert én nem lakok otthon.

A házban a mamám meg a nővérem lakik. Állandóra be vannak jelentve de ki tudod őket jelenteni.

Ha az ismerősöm úgy gondolja hogy megunta a sok hülyeséget amit csinálnak akkor kirakhatja őket az utcára?

Albérleti szerződés nincs de még közmű számlákat sem fizetnek.

A nővérem élettársa is ott lakik de nincs bejelentve. Múltkor összevesztek. A nővérem rendőröket hívott és mivel nem volt bejelentve (a nővérem élettársa) de ott lakott a rendőrség mégis kirakta őt az utcára.

Az ismerősömben teljesen megbízok ezért ebbe ne is kössetek bele!

Nem költözik bele, engem nem tesz ki mert nem olyan személy inkább segít rajtam. Pl. Ő fizeti a közműveket ami nem 10 000-20 000 forint hanem majdnem 40 000.

Ha haszonélvezeti jogot adok neki pár hónapon belül úgy is megunja és kilakoltatja őket.

Utána le mond a haszonélvezeti jogról.

Itt az a fő kérdés hogy ő mint haszonélvezeti személy rendelkezik-e annyi joggal mint én tulajdonos?

Szóval szinte bármit megtehet csak nem adhatja el a lakást?!

2022. jún. 2. 17:58
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

Ki jelentettem őket a kormány hivatalnál. Kaptam értesítést róla össze is vesztünk de el mentek. De az új helyen (az albérletben) rá jöttek arra hogy jogosan tettem tehát igazam volt.

Számlák tűzrevaló stb...

2023. jan. 15. 17:31
 12/12 anonim ***** válasza:
#11 Akkor rendeződött. Valamennyire. Ez jó hír.
2023. jan. 15. 17:55
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!