Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Milyen büntetés jár azért, ha...

Milyen büntetés jár azért, ha egy fotón nincs kitakarva a rendszám tábla? Milyen "kárt" lehet vele okozni a tulajnak?

Figyelt kérdés

Milyen büntetést lehet azért kapni, ha valahova olyan fotó kerül ki egy járműről, amin nincs kitakarva a rendszám? Most ezt általánosságban értem - tehát nem ilyen szabálytalanul parkolós meg egyéb "feljelentgetős" célú/jellegű képekre gondolok, nincs egyéb hátrányos dolog a képen - milyen kárt lehet a fotóval okozni vele ezesetben? Tudtok példákat írni?

Milyen büntetés szokott érte járni a feltevőnek? Szoktak vele foglalkozni a gyakorlatban, vagy nem jellemző, hogy problémáznak a rendszám miatt?

Esetleg tapasztalat valakinek?

(gyk: ez most nem a "ki kell-e takarni" jellegű elméleti kérdés, gyakorlati példákra, tapasztalatokra vagyok kíváncsi)

2022. máj. 15. 16:07
 1/2 anonim ***** válasza:
0%

Attól függően,mert ha pl videózol és melletted elmegy egy kocsi,akkor nem kell,mert nem őt videóztad.

De ha direkt a kocsit fotózod,akkor enyje benyje lesz,meg amúgy semmi értelme mert akkor is balhét lehet kapni a nyakadba.

Hiába parkol egy merci vagy egy jó kocsi, akkor se fotozhatod le,max kitakarva a rendszámot.

2022. máj. 15. 20:56
 2/2 anonim ***** válasza:
#1 lefotózni közterületen lefotózhatja, én is le szoktam kapni a ritka kocsikat. Az más kérdés hogy rendszámmal nem teheti ki a netre, de ennek sincs konkrét oka csak egy újabb idióta törvény, mert pl. ha arra jársz személyesen úgyis látod a rendszámot, akkor mi a különbség?
2022. júl. 18. 19:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!