Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Lehet-e a fiúgyerekem magyar...

Lehet-e a fiúgyerekem magyar állampolgárságát megszüntetni és kérvényezni más állampolgárságot?

Figyelt kérdés
Én már nem megyek sehova, de szeretném, ha a gyerekem külföldön élne. Egy esetleges hadkötelezettség ebbe beleszólhat? Ezért gondoltam fentit megkérdezni. Semmiképpen sem akarom, hogy magyarországon szenvedjen. (Nekem meg már mindegy.)
2022. máj. 6. 09:41
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
És megsúgom... mindenhol van hadkötelezettség! Háború esetén. Sorkötelezettseg pedig itthon sincs. Kar hisztizni.
2022. máj. 6. 11:40
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Ennyi ésszel minek van gyereked?
2022. máj. 6. 12:52
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy a magyar állampolgárság teljes értékű EU-s állampolgárság, bárhol tudsz vele érvényesülni EU-n belül, szóval tök mindegy hogy most magyar vagy német állampolgár
2022. máj. 6. 12:59
 14/15 anonim ***** válasza:
Akkor lehet csak megszüntetni, ha már rendelkezik másik állampolgársággal. Amit egyes esetekben, egyes országokban megszerezhet a gyermek azzal is, hogy ott születik, de feltételezem ez nálatok nem áll fenn. Így marad az a megoldás, hogy a gyerkőcnek ki kell alakítani a megfelelő külföldi egzisztenciát, aminek általában legalább 5-10 éve fenn kell állnia, ami után kérvényezni lehet elbírálásra, hogy megfelelőnek tartják-e hogy megadják neki a helyi állampolgárságot.
2022. máj. 6. 13:20
 15/15 Thunderfairy ***** válasza:
Magyar állampolgárként is élhet külfőldőn ha akar.
2022. máj. 6. 16:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!