Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Lehet-e a fiúgyerekem magyar...

Lehet-e a fiúgyerekem magyar állampolgárságát megszüntetni és kérvényezni más állampolgárságot?

Figyelt kérdés
Én már nem megyek sehova, de szeretném, ha a gyerekem külföldön élne. Egy esetleges hadkötelezettség ebbe beleszólhat? Ezért gondoltam fentit megkérdezni. Semmiképpen sem akarom, hogy magyarországon szenvedjen. (Nekem meg már mindegy.)
2022. máj. 6. 09:41
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Ez azért nem így megy...

Gondolod, hogy csak kérni kell bármilyen állampolgárságot!?

2022. máj. 6. 09:44
 2/15 anonim ***** válasza:
78%

Akkor nyitva áll az út előttetek romániába.

Na, még mindig itt vagytok?

2022. máj. 6. 09:45
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
A magyar állampolgárság megszüntetését csak akkor lehet kérvényezni jog szerint, ha már van meglévő másik állampolgárság
2022. máj. 6. 09:48
 4/15 A kérdező kommentje:
A másik állampolgárság felvétele sem egyszerű, tudom, de itt a lemondás a magyarról, az a lényeg. Ezt meg lehet csinálni? A többit megoldjuk máshol, egy normális helyen.
2022. máj. 6. 09:48
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Tedd fel a kérdésedet egy számodra normális helyen.
2022. máj. 6. 09:59
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Nemblehet.
2022. máj. 6. 09:59
 7/15 anonim ***** válasza:
2022. máj. 6. 10:05
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

Korábban volt olyan bűntetés, hogy valakinek politikai okból törölték a magyar állampolgárságát. Ők "hontalan"-ok lettek papír szerint, de ez már évtizedek óta megszünt.

Ahogy írták, akkor lehet törölni ha van másik állampolgárságod.

Közös megegyezés, hogy mindenki fizessen azért adót valahol, stb.

2022. máj. 6. 10:13
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk új állampolgárságot szerezni nem 2 napos feladat :D Tesóm 8 év után kapta meg a dánt is. De keményen néztek mindent, beleértve a fizetését is.
2022. máj. 6. 10:22
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

Spanyoloknál 10 ev ottlakás, nyelvtudas, dolgozás adófizetés..

Kerdező, az allampolgarsag nem olyan mint egy koszos alsógatya.. hogy ledobod es felveszel egy másikat...

2022. máj. 6. 11:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!