Lehet-e a fiúgyerekem magyar állampolgárságát megszüntetni és kérvényezni más állampolgárságot?
Figyelt kérdés
Én már nem megyek sehova, de szeretném, ha a gyerekem külföldön élne. Egy esetleges hadkötelezettség ebbe beleszólhat? Ezért gondoltam fentit megkérdezni. Semmiképpen sem akarom, hogy magyarországon szenvedjen. (Nekem meg már mindegy.)2022. máj. 6. 09:41
1/15 anonim válasza:
Ez azért nem így megy...
Gondolod, hogy csak kérni kell bármilyen állampolgárságot!?
2/15 anonim válasza:
Akkor nyitva áll az út előttetek romániába.
Na, még mindig itt vagytok?
3/15 anonim válasza:
A magyar állampolgárság megszüntetését csak akkor lehet kérvényezni jog szerint, ha már van meglévő másik állampolgárság
4/15 A kérdező kommentje:
A másik állampolgárság felvétele sem egyszerű, tudom, de itt a lemondás a magyarról, az a lényeg. Ezt meg lehet csinálni? A többit megoldjuk máshol, egy normális helyen.
2022. máj. 6. 09:48
5/15 anonim válasza:
Tedd fel a kérdésedet egy számodra normális helyen.
8/15 anonim válasza:
Korábban volt olyan bűntetés, hogy valakinek politikai okból törölték a magyar állampolgárságát. Ők "hontalan"-ok lettek papír szerint, de ez már évtizedek óta megszünt.
Ahogy írták, akkor lehet törölni ha van másik állampolgárságod.
Közös megegyezés, hogy mindenki fizessen azért adót valahol, stb.
9/15 anonim válasza:
Mondjuk új állampolgárságot szerezni nem 2 napos feladat :D Tesóm 8 év után kapta meg a dánt is. De keményen néztek mindent, beleértve a fizetését is.
10/15 anonim válasza:
Spanyoloknál 10 ev ottlakás, nyelvtudas, dolgozás adófizetés..
Kerdező, az allampolgarsag nem olyan mint egy koszos alsógatya.. hogy ledobod es felveszel egy másikat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!