Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » 5 ev utan apasagi vizsgalatot...

5 ev utan apasagi vizsgalatot akar, tudok tenni ellene?

Figyelt kérdés

Van egy 5 es fel eves lanyom, akinek az "apjaval" szetmentunk mikor a gyermek fel eves volt. Bizonyitottan kabszeres es bortonbol ki-be jar. Nemreg szabadult egy ev utan (ezt nem tole tudom, hanem a testvere hivott fel). Kitalalta, hogy mikor terhes voltam a gyermekkel o csinaltatott apasagi vizsgalatot (ezthogy??? nem tudok rola😅) es a fejebe vette, hogy a szerinte letezo negativ apasagi teszt, illetve 5 ev utan o ujra megakarja csinaltatni a tesztet. Apasagi nyilatkozatba anno egy rossz megerzes miatt nem mentem bele es o sem akarta. Szoval a gyermeknek nincs apja hivatalosan. Azota nekem van egy uj parkapcsolatom, van egy kozos masfel eves gyermek is.

Nem vagyok hajlando semmibe belemenni, nem lathatja, nem mehet a nagylany kozelebe. Anno zaklatas miatt feljelentettem, de nem lett abbol semmi. 2 eve megfenyegetett miutan szabadult, hogy tokatok bokaig vag, ha osszefut velem. Na akkor jelenlegi parom nem tul kedvesen, de rendezte ezt az embert . Azota eltunt szerencsere az eletunkbol, de most ujra felbukkant. Talalkozni akar velem es megbeszelni. De en nem vagyok nyitott, ismerem milyen undorito egy alak, nem hianyzik, hogy bekavarjon a nyugodt eletunkbe.

Raadasul egy fillerje nincs, az apasagi tesztnek meg ahogy olvastam eleg busas ara van. A birosag a fent emlitett szempotok miatt esetleg megadhatja neki a lehetoseget az apasagi tesztre jogi uton, hogy engem kotelezzenek a teszthez valo hozzajarulasra? Bele se merek gondolni, hogy elvigye magaval, vagy barmi. A nagylany a paromat tartja apjanak, fogalma sincs a hatterrol.

2022. máj. 3. 22:37
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
És nem mellesleg még a jelenlétében se mondanám, hogy ő a biológiai apja, se szóban, se ráutaló magatartással ne ismerd el, mondd, hogy mellette lefeküdtél még fűvel-fával akkoriban, nem tudod, hogy ki az apa.
2022. máj. 3. 23:59
 12/23 anonim ***** válasza:
100%

#5 "Nem engedték latni a gyerekét ezert fenyegetezőtt de nem ment el a tetlegességig."

Ez nem így működik.

Attól mert kitalálta, hogy az az ő gyereke még nem lesz joga ahhoz, hogy lássa. A gyerek számára ő teljesen idegen és mivel jogilag sincsen semmi kapcsolat közöttük, így ha erővel akar a gyerek közelébe kerülni az pont olyan, mintha egy vadidegen akarna mindenáron a gyerekeddel találkozgatni akaratod ellenére.

Az nem volt helyes ahogy a kérdező reagált, mert rendőrt kellett volna hívni, hiszen ez egy gyerek veszélyeztetése, molesztálása (nem szexuális értelemben).

2022. máj. 4. 00:27
 13/23 anonim ***** válasza:
82%

#8 "Akkor szakitsam ki a gyerekemet egy normalis csaladi kozegbol, hogy a narkos bortonviselt biolog apja beallva akar kart tegyen benne, vagy elvigye magaval valami drogtanyara."

Miért kell hülyeségeket beszélni? senki nem mondott ilyet.

Bárkinek joga van ahhoz, hogy apasági vizsgálatot kezdeményezzen. Neked is jogod lenne egy olyan pasi ellen ezt kezdeményezned aki szerinted a gyereked apja, ő meg tiltakozik. A szülőnek is joga van ahhoz, hogy kiderüljön övé-e a gyerek és a gyereknek is joga van ahhoz, hogy kiderüljön ki a valódi apja, anyja. Pontosan ezért vannak erről törvények, szabályok, mert ezt kizárólag törvényes módon lehet csinálni és nem bemondásra vagy mert éppen kedve van hozzá valakinek.

A volt pasidnak a bíróságon kell kezdeményeznie az apaság bírói megállapítását. Abban a hivatalos eljárásban fogják majd eldönteni, hogy kell-e engedned az apasági vizsgálatot és azt mikor, hogyan kell elvégezni.

[link]

Ez azonban az apa számára nem jár semmiféle joggal automatikusan ha ennyi idő eltelt. A következő lépésben újabb eljárásban kell kérvényeznie a gyermek láthatását és csak akkor találkozhat a gyerekeddel ha az a bíróság meg is ítéli neki. Könnyen lehet, hogy a bíróság nemet mond rá, mert minden esetben a gyerek érdekét nézik és ha veszélyeztetné a gyereket ez a látogatás vagy kárt okozna neki, mivel még kicsi, akkor nem hagyják jóvá.

A találkozás viszont kizárólag úgy történhet meg, hogy te is ott vagy és nem viheti magával.

Azt, hogy el is vihesse a gyereket, majd később megint a bíróságon kell kérnie. A kapcsolattartás az apának joga, de a bíróság dönti el hogy ennek mi a módja. Meglátogathatja kéthetente nálatok vagy egy játszótéren, netán gyakrabban vagy már több időt lehet vele stb. A bíróság szerint ilyen esetben a gyerek számára az apa ismeretlen ember akivel nem is lehet elengedni sehová. Ahogy a postással vagy a buszsofőrrel sem mehet sehová, még a tanár/óvónő is csak a te engedélyeddel viheti el.

Ahhoz, hogy elvihesse a gyereket, előbb bizonyítania kell, hogy megfelelő az életvitele. Egy diákomat nevelőszülők nevelték 3 éves korától, az anyjától elvették rossz bánásmód és rossz körülmények miatt amit alapvetően az apa okozott, de az anya sem tett ellene sokat. Az anya idővel megváltozott, lett munkája, lakása, új családja és a nagykorú gyereke (tanítványom nővére) már újra vele élt amikor kérvényezte hogy láthassa a tanítványomat (7 év után). Még az édesanya számára sem engedtek mást, mint hogy nyilvános helyen találkozhassanak a nevelőszülő jelenlétében. Csak sok idő után, amikor a gyámhatóság biztos volt benne, hogy rendben van, akkor mehetett el vele a tanítványom, először rövidebb időre, majd hosszabbra. Pár hónap után a tanítványom döntött úgy, hogy az anyjához költözik - ezt támogatta akkor már a gyámhatóság is meg a nevelőanyja is.

Viszont nálatok erre nincs esély a volt pasidnak a büntetett előélete miatt. Évekig fog tartani az, hogy egyedül elvihesse a gyereket és addig lesz időd megszokni, megismerni. ha bármi olyat tapasztalsz amit veszélyesnek vélsz akkor kérheted majd, hogy a bíróság döntsön úgy, hogy csak nálad/veled láthatja a gyereket.

Mindeközben viszont a volt pasidnak gyerektartást kell fizetnie. Amint kiderül, hogy ő az apa és ezt a bíróság is kimondja, onnantól visszamenőleg is kérheted 6 hónapig a gyerektartást. Vagyis ha mondjuk augusztusban kimondják az apaságot, akkor nem csak augusztustól fognak megítélni a gyereked részére gyerektartást az apától, hanem az előző 6 hónapra is kérheted, vagyis februártól. Ez már elég tetemes összeg. Érdemes bedobnod próbaképpen a volt pasidnak, hogy majd gyerektartást kell fizetnie - kötelezően és amíg a gyereked tanul, lehet, hogy 25 éves koráig - ha hivatalosan apja lesz. Ha komolyan gondolja és valóban a gyerek érdekli, akkor ez nem fogja eltántorítani, de ha ez csak valami bepróbálkozás nálad, akkor ez majd elriasztja és nem fogod többet látni.

Mond meg neki egyszerűen, hogy forduljon bírósághoz! Ha hoz egy bírói végzést arról, hogy el kell végezni az apasági tesztet akkor majd megcsinálhatja, ha nem szerez ilyet, akkor nem. Ha pedig nem hagyja békén a gyereket akkor rendőrt hívsz rá és soha nem láthatja.

Arra figyelj, hogy ha tényleg találkozni akar a gyerekkel, tényleg apasági tesztet akar, akkor ne akadályozd! Később a gyereked meg fogja tudni és téged okol majd amiért nem találkozhatott az apjával vagy amiért nem jó közöttük a viszony. Emiatt meg hajlamos lesz elfordulni tőled és esetleg átpártolni a volt pasidhoz akkor is ha valóban ártana neki az életmódja.

2022. máj. 4. 00:56
 14/23 anonim ***** válasza:
1%

Szép egy nevelése van a gyerekednek. Rendesen veszélyezteted. Az apának joga van hozzá, a jelenlegi párod elmeget a búsba mert egy senki.

Én a gyerek helyébe ott is hagynálak tuteket mikor már felfogja mit is csináltál.

2022. máj. 4. 02:06
 15/23 anonim ***** válasza:
96%

Nekem is az ugrott be elsőre, amit írt a #13-as; azzal, hogy megcsinálta a gyereket, nemcsak jogok járnak, hanem kötelezettségek is, és a kötelezettségeit előbb teljesítenie kell, hogynjogait gyakorolhassa. Már pedig a gyerektartás fizetése igencsak ide tartozik, és ha nem tudtok megállapodni, akkor azt is a bíróságnak kell megszabnia.

Az viszont nettó baromság, hogy a gyerek szülőtartásra lesz közelezhető; szülőtartásra akkor jogosult a szülő, hogyha ÖNHIBÁJÁN KÍVÜL kerül méltatlan élethelyzetbe, már pedig a drogozás nem ebbe a kategóriába esik.

Aki meg a drogos börtönviselt apa pártján áll, hogy jajj, szegény nem láthatja a végtelenségig szeretett gyereket, akkor itt a remek alkalom; pénzeljétek, szerezzetek neki munkát, lakhatást, hogy esélye legyen a lányával találkoznia. Ja, hogy akkor máris nem fontos a dolog? ...

2022. máj. 4. 05:13
 16/23 anonim ***** válasza:
0%

Senki nem áll senki oldalán.

Egyszerűen a kerdés remekül bemutatja a hozzáállast egy ilyen szituban.

Ami a nők 90%a szerint az, ha szakítottak a szülők akkor a gyereknek az apjával is szakítania kell.

A másik hogy minden bizonyíték nélkül a legtöbben azonnal elfogadták anyuka vadjait ragalmait az aparól.

De ez is alap ugymond hogy adott egy példás család.

Anyuka bepasizik.

Majd amikor stabilnak erzi az új madarat akkor lelép a gyerekkel a gyermekelhelyezési perben pedig rendszeresen előjönnek ilyen nem bizonyítható vadakkal az apáról mint amit a kerdező írt.

Sokan elmennek odaig hogy csaladon belüli erőszakkal vagy fajtalankodással is megvadolják az apát csak hogy lekopjon.

Vagy mint a kerdesben erőszakkal akarják lekoptatni az apát ezzel önbíraskodast garázdaságot testi sértést elkövetve és az apa szülői jogait súlyosan korlatozva.

Szóval nőknél kb alap hogy ha megvan az új madar akkor az edesapa lesz a satán.

Ezt mutatja a tapasztalat.

Szerencsére a bíróságok ma már nem szívbajosak és lazán osztják a letöltendőt az ilyen nőknek rágalmszásért hamis tanúzasért kiskorú veszélyeztetésért.

2022. máj. 4. 09:05
 17/23 anonim ***** válasza:
90%
16 te egy igazi vérbenforgó szemű incel vagy :D szerencsére neked nem osztanak börtönt rágalmazásért, mert annyira súlytalan amit mondasz. De te is csak a saját nyomoradat vetíted ki a kérdezőre, és alaptalanul vádaskodsz, szóval vigyázz a szádra.
2022. máj. 4. 09:11
 18/23 anonim ***** válasza:
46%

#16 Az a baj, hogy te éppen azt csináltad most mint amit mások szemére vetettél - úgy vontál le következtetéseket és mondtál egyoldalú ítéletet, hogy a valóságot nem ismered.

Amit leírtál éppen olyan rossz, mint ami ellen leírtad, csak az ellenkező oldalról.

2022. máj. 4. 09:17
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

"Mond meg neki egyszerűen, hogy forduljon bírósághoz! Ha hoz egy bírói végzést arról, hogy el kell végezni az apasági tesztet akkor majd megcsinálhatja, ha nem szerez ilyet, akkor nem. Ha pedig nem hagyja békén a gyereket akkor rendőrt hívsz rá és soha nem láthatja."

Ebben az esetben sem ő végezheti a tesztet, de a lényeg, hogy akkor lesz. Ő legfeljebb fizetheti, de ez csak szőrszálhasogatás a részemről.

"Az viszont nettó baromság, hogy a gyerek szülőtartásra lesz közelezhető; szülőtartásra akkor jogosult a szülő, hogyha ÖNHIBÁJÁN KÍVÜL kerül méltatlan élethelyzetbe, már pedig a drogozás nem ebbe a kategóriába esik."

Csakhogy ezt az önhibán kívüli méltatlan helyzetet nem akkor kell bedobni, amikor a felnőtt gyerekre megy a végrehajtó, hanem akkor, amikor az eset fennáll. És ilyen ok pl. hogy nem teljesítette az apai kötelességet, stb. Ahogy a gyerek is így zárható ki az örökség köteles részéből - verte a szülőt, stb, nem csak úgy halálos ágyon bemondva, vagy egy örököstárs által halál után.

--------------

További fontos dolog, hogy mindig hívogassátok ki ilyen esetekre a rendőrséget, tegyetek feljelentést, videózzatok, stb. függetlenül attól, hogy történik-e komolyabb dolog, vagy sem. ÉS ami nagyon fontos, ezekről az esetekről MINDIG, de MINDIG kérjetek jegyzőkönyvet, ne csak az legyen, hogy kihívtátok a rendőrt, aki téblábolt egy kicsit, aztán minden ment tovább két nap múlva. Ha van feljelentés, és ezekről van bizonyíték, akkor megállapítható a sorozatosság is, és az is, és nem mellesleg lehet polgári perelni is... ha lenne pénze, ill. van valami a nevén. Nyilván nem ez a cél, de akkor érezné a törődést.

És hidd el, hogy ez az ember a rendőrséget kívánja a legkevésbé látni.

2022. máj. 4. 09:41
 20/23 A kérdező kommentje:

16 nagyon meleg amiket irtal😂

5 eve elkuldtem mert feszt beallva jott haza. Inkabb probaltam volna meg leszoktatni? Menjen a pitsaba. Es nem jelenlegi parom miatt kuldtem el, vele masfel evre ra ismerkedtem meg. Eleg szep stoca van a rendorsegen a kedves biolognak, nekem es masoknak is ez ugy gondolom eleg bizonyitek. Es mint irtam az elozo kommentemben, a szep szo es kommunikacio nem ert semmit. Ket fules utan legalabb bekenhagyott 2 evig 🤷🏼‍♀️ es mint szinten irtam, a zaklatasi feljelentes pedig nem ment semmire. Plane az nem edesapa aki csak osszebaxa a gyereket es dolgozni nem hajlando, mikor lakas lett teve a segge ala es egy normalis csalad befogadta.

19. Koszonom az ertelmes hozzaszolast, egyszer mar eljatszotta ezt az apasagi tesztes szoveget, hogy na majd o megcsinaltatja.. azota se sikerult mert elobb kolti el a szros 500ftjat biora, minthogy vegyen maganak egy kilo kenyeret.

2022. máj. 4. 11:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!