Leszedhetem -e a választási plakátot?
Figyelt kérdés
Május 3. 16 óráig kell leszedni a pártoknak. Ezután leszedhetem törvényesen?2022. ápr. 21. 08:33
1/9 anonim válasza:
Elvileg, nem a te dolgod.Vannak erre emberek.
2/9 A kérdező kommentje:
Nem az én dolgom, de elszedhetem jogilag?
2022. ápr. 21. 08:38
3/9 anonim válasza:
Le.
Ezzel csak az adott pártnak, illetve aktivistáiknak segítesz. :))
4/9 anonim válasza:
csak ha ki is törlöd vele a segged
5/9 anonim válasza:
nem tudom de viccesen fog kinézni hogy az utcán 1 ember elkezdi levenni a plakátot... szerintem picit kínos helyzet is kialakulhat (és például rendrőnek ezt elmagyarázni értelmesen nehéz) szóval ezt azért mérlegeld! ha a plakáton valami csaj tetszik inkább fotózd le :D
6/9 anonim válasza:
Szerintem jogilag rongálás, ha leszeded. Nem a te tulajdonod.
Ugyanaz az eset, mint amikor bajuszt rajzolnak a plakátokra.
Esetleg jelezheted az aktuális pártnak, hogy még nem szedték le a plakátokat határidőre. Ezzel segítesz nekik, hogy ne kapjanak büntetést.
7/9 A kérdező kommentje:
Ha a párt nem szedi le akkor az önkormányzat távolíthatja el. Alkotmányos kötelességem az állam munkáját segíteni, ezzel segítem nem? Hisz a kukában landolna amúgy.
2022. ápr. 22. 22:41
8/9 anonim válasza:
Akkor az önkormányzatnak szólj! Ha sem a párt, sem az önkormányzat nem szedi le, ők kapnak büntetést. Ha te szeded le, akkor te. De persze ez attól függ, hogy feljelentenek-e ezért, vagy nem. Nagy eséllyel nem, de jogilag megtehetik.
Köztes megoldás, ha őket kérdezed meg, hogy leszedheted-e? Írásban kérdezd...
9/9 A kérdező kommentje:
Ez jó ötlet köszi
2022. ápr. 24. 10:02
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!