Az e-mail miért nem annyira hivatalos?
Dolgoztam egy építkezésen, majd nem fizettek ki, feljelentettem a céget, Budapesten van az ügy a munkaügyi bíróságon. Kérték, hogy további papírokat terjesszek fel. Nekem már elegem van a postai levélküldésekkel, minden egyes levél ezer forinton felül van, ha küldök, mert ajánlva+tértivevénnyel érdemes. A többit e-mailen küldeném, amely dokumentumok pont fontos perdöntő iratok lennének. Úgy gondoltam, hogy e-mailen beszkennerve küldeném, de hallottam már, hogy postai úton hivatalos, e-mailen nem. Lebeszéltem a munkaügyi bìrósággal, hogy küldhetem mail-ben, azt mondták küldjem, mert az e-mail is hivatalos.
Ha lefotózom a személyimet, lakcímkártyámat, valamint egy papírra leírom tollal azbaláírásom, azt is lefotózom, és még ezeket is beszkennerem mellé és csatolom, akkor van annyira hivatalos, mint ha postán küldeném?
Azért nem hivatalos, mert egy fénykép sok módon manipulálható.
Például ha egy e-mailben küldött dokumentumot lobogtatna a másik fél, amiben az áll, hogy minden követelésről lemondasz és szerepel rajta az aláírásod, akkor nehéz lenne bizonyítani, hogy nem te küldted.
Ehhez képest a papír alapú dokumentumok sokkal nehezebben manipulálhatóak.
Az emailt elfogadjak a hatosagok es kozmuvek is! Fotozva is jok az iratok. A szemelyid es lakcimkartyad Es az alairasod ne kuldd el emailben!! Veszelyes es feltorhetik.
Kertek az irataid masolatat?? Ha nem kertek,ne kuldd el!!! Nem szoktak kerni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!