Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Szokott a NAV visszajelzést...

Szokott a NAV visszajelzést adni arról hogy megkapták az email üzenetedet amelyben igazoltad a lakcím módosításodat ?

Figyelt kérdés

Körülbelül egy héttel ezelőtt szereztem egy új lakcímkártyát amiről emailben elküldtem kettő darab fénymásolatot a helyileg illetékes NAV szervnek ...

Még nem kaptam semmilyen visszajélzést tőlük , tehát azért érdekel hogy ilyenkor egyáltalán szokott a NAV értesíteni téged arról hogy megkapták a lakcím módosításodat igazoló email üzenetet ?

Vagy tulajdonképpen csak veszik a lapot anélkül hogy küldenének bármiféle visszajelzést arról hogy megkapták az üzenetedet , ergo értelmetlen ilyesmi miatt aggódni mert a továbbiakban úgyis a helyes címre fognak megérkezni az általuk feladott levelek ?

2022. febr. 14. 17:40
 1/8 anonim ***** válasza:
82%

“ Körülbelül egy héttel ezelőtt szereztem egy új lakcímkártyát amiről emailben elküldtem kettő darab fénymásolatot a helyileg illetékes NAV szervnek ...”

Minek????

2022. febr. 14. 18:24
 2/8 A kérdező kommentje:

Hát hogy például ezentúl ne a régi címemre küldjék a leveleiket ...

Amúgy meg nincs is egy olyan törvény vagy szabály amely azt írja elő hogy köteles vagy 15 munkanapon belül átjelenteni a megváltozott lakcímedet az összes számodra illetékes szervnek ?

Tehát pl NAV , önkormányzati adóügyi iroda , kozműszolgáltatók , stb. ?

2022. febr. 14. 23:37
 3/8 anonim ***** válasza:
49%
Öö, a lakcímnyilvántartó minek van szerinted?
2022. febr. 14. 23:57
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
A NAV-hoz ha lakcímedre kéred a leveleket (alapesetbe az állandó lakhely van nyilvántartva, ha külön levelezési címet szeretnél azt kell csak külön bejelenteni, vagy ha idegilenes lakcímed van és oda akarod kérni szintúgy levelezési címnek megadni, mert az nem megy át, csak az állandó!), akkor az a személyiadat- és lakcímnyilvántartóból megy át automatikusan
2022. febr. 15. 00:13
 5/8 A kérdező kommentje:

Tehát akkor ezek szerint a NAV-ot automatikusan értesítette a kormányablak az új lakcímemről amikor kiállították az új lakcímkártyámat ?

Magyarán szólva teljesen fölösleges nekem amiatt aggódni hogy még mindig nem kaptam tőlük visszajelzést emiatt mert már tudják hogy hova kell küldjék a jövendőbeli nekem szóló leveleket ?

2022. febr. 15. 02:58
 6/8 anonim ***** válasza:
49%
Nem értesítette a NAVot a kormányablak, arra van a lakcímnyilvántartó, hogy a hatóságok tudják a vímed
2022. febr. 15. 06:18
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Egyrészt az e-mail útján küldött megkeresések nem minősülnek hivatalos beadványnak, mivel az adóalany nem azonosítható be. Ezért a NAV az e-mail útján érkezett beadványokra nem indít eljárást, nem végez ügyintézést, és érdemi döntést sem hoz. E-mail útján csak általános felvilágosítás, tájékoztatás adható. Valószínűleg erről általánosságban fognak tájékoztatni e-mail útján. Ha bármilyen konkrét ügy kapcsán hivatalosan szeretnéd a NAV-ot megkeresni, akkor azt személyesen, vagy elektronikusan az ügyfélkapun keresztül az e-papir szolgáltatással teheted meg.

Másrészt a NAV adóalany nyilvántartási rendszere állandó összeköttetésben van az okmányiroda személyi nyilvántartó rendszerével, ezért a név vagy lakcímváltozás esetén az új adat automatikusan átkerül a NAV rendszerébe. Tehát a lakcímváltozást nem szükséges jelezni a NAV felé.

2022. febr. 19. 21:34
 8/8 A kérdező kommentje:
Kösz a válaszért 7-es !
2022. febr. 20. 06:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!