Elhalgatták hogy hivatalos levelem érkezett. Tudok valamit tenni?
Röviden tömören annyi a lényeg hogy volt egy rövidebb alkalom 3 évvel ezelőtt amikor arra kényszerültem családi problémák miatt, hogy az akkori barátnőmnél töltsek 1-2-pár hónapot. Na most az idő alatt én kihoztam egy előfizus SIM-et ami később elveszett és az utána következő költözésemnél annyi probléma adódott hogy teljesen elfelejtettem hogy előfizus volt az a SIM. Na mostanra ott tartok hogy a végrehajtónál van ez a dolog, és amiket ő küldött levelek azokról én semmit sem tudtam mert nem értesítettek exemék és a családja hogy oda érkezett.
Ez nem valami visszaélés? Vagy ez semmi?
Ez nem hivatalos levél, hanem üzleti levél. Ráadásul ha nem is ajánlva küldte a cég, a postás meg bedobta a postaládába a leveleket, akkor is átvettnek minősülnek, ha hozzád nem jutottak el.
Ha lakóhelyet/levelezési címet változtatsz, akkor a te felelősséged azt mindenhol bejelenti, ahol szükséges, ha ezt nem teszed meg, akkor sajnos magadra vess.
Nem tudsz mit csinálni; esetleg ha tudod bizonyítani, hogy a SIM-kártya nem volt használatban, mondhatja azt a cég, hogy eltekint az összeg kifizetésétől vagy csak egy részétől. Bár ha behajtónál van már az összeg, akkor az történt, hogy a behajtócég felvásárolta a tartozásodat, tehát már nem a telefonszolgáltatónak tartozol, hanem a behajtócégnek, aki valószínűleg hajthatatlan lesz ez ügyben.
"Bár ha behajtónál van már az összeg, akkor az történt, hogy a behajtócég felvásárolta a tartozásodat"
Nem behajtócéget írt, hanem végrehajtót. Tehát már a bírósági szakaszon túl van az ügy és van egy végrehajtható irat, valamint a bíróság kijelölte az önálló bírósági végreható személyét is, aki jogosult a végrehajtást lefolytatni.
A végrehajtó pedig mindig az aktuális bejelentett címeden levelez Veled. Ha nem oda küldte az értesítéseket, akkor végrehajtási kifogást nyújthatsz be hozzá.
Viszont ha oda küldte, és a bejelentett címed a régi barátnőd címe, akkor a felelősség innentől kezdve Téged terhel.
"Ráadásul ha nem is ajánlva küldte a cég, a postás meg bedobta a postaládába a leveleket, akkor is átvettnek minősülnek, ha hozzád nem jutottak el."
Ez téves! Kizárólag könyvelt postai küldemény esetén állhat be a kézbesítési vélelem! Sima postai levél esetén nem! Éppen ezért küldenek minden fontos iratot ajánlottan/tértivevényesen. Többnyire fontos irat az, ami az átvételével "joghatást" vált ki, vagy fellebezésre ad lehetőséget.
Ilyen egy fizetési felszólító is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!