Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mennyi idő a hagyatéki eljárás?

Mennyi idő a hagyatéki eljárás?

Figyelt kérdés

Édesapám múlt héten hunyt el 80 éves volt, nem volt neki végrendelete csak a 100ezer forintos nyugdíja az ami "örökölhető", tartozása se volt.

Egyetlen gyermeke vagyok, nincs gyerekem, se párom.

Hirtelen történt a halála és fel kellett vennem kölcsönt hogy el tudjam temetetni. Édesanyám se él már. Nem a pénzt akarom minden áron ne értsetek félre. Csak meg tudtam, hogy az e havi nyugdíja járni fog de az csak a temetés után a hagyatékin kapom meg.

Ha sok lenne a temetés akkor abból rendezném a maradékot, de lehet ez hónapok kérdése

2022. ápr. 7. 19:10
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
92%
Előbb vedd le a pénzt, utána értesítsd a bankot a halálesetről. Nekem közös számlája volt a szüleimnek, a temetés miatt anyukám annyit költött róla, hogy átlógott a hagyatékhoz tartozó felére, ebből semmi gond nem volt. A hagyatékin majd közlik, hogy x összeg volt a halál napján és x mínusz valamennyi van most, rábólintasz, hogy tudod, és ennyi.
2022. ápr. 7. 20:04
 12/17 anonim ***** válasza:
97%

Nyugodtan vedd fel.

És sajnos hónapokig fog tartani a hagyatéki. Ez ilyen.

2022. ápr. 7. 20:13
 13/17 anonim ***** válasza:
79%

Így van, előbb a pénz, aztán zároltasd a számlát. A 'halál napja' összeget látja majd a közjegyző, de azt nem, hogy te vettél le belőle az ATM-ből.

Lehettek a számlához akár csoportos beszedések is kötve. A banki Gizi néni alkalmazottat meg nem fogja ez érdekelni. Apád kártyáját őrizd meg, a hagyatékit követő végleges számlazárásnál kérni fogják.

2022. ápr. 7. 20:14
 14/17 anonim ***** válasza:
85%

Őszinte részvétem.

Most rendeld meg a hamvasztását, és maga a temetés lehet majd később, ha lesz rá pénzed.

2022. ápr. 7. 20:28
 15/17 anonim ***** válasza:
85%
Igen, meg a sírkő is olyan, ami várhat, ha őszig összeszeded a pénzt, akkor megcsinálják, csak télen kell várni.
2022. ápr. 7. 20:34
 16/17 anonim ***** válasza:
78%
Attól is függ valamenynire hogy hol történt, mármint hogy nagyváros, kisváros stb, hol mennyire vannak terhelve.
2022. ápr. 8. 00:09
 17/17 anonim ***** válasza:
64%

2,5 hét híján 1 év volt mire kiírták a hagyatékit nálunk

És nem veheted fel a számláról a pénzt

2022. ápr. 8. 21:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!