Mennyi idő a hagyatéki eljárás?
Édesapám múlt héten hunyt el 80 éves volt, nem volt neki végrendelete csak a 100ezer forintos nyugdíja az ami "örökölhető", tartozása se volt.
Egyetlen gyermeke vagyok, nincs gyerekem, se párom.
Hirtelen történt a halála és fel kellett vennem kölcsönt hogy el tudjam temetetni. Édesanyám se él már. Nem a pénzt akarom minden áron ne értsetek félre. Csak meg tudtam, hogy az e havi nyugdíja járni fog de az csak a temetés után a hagyatékin kapom meg.
Ha sok lenne a temetés akkor abból rendezném a maradékot, de lehet ez hónapok kérdése
Nyugodtan vedd fel.
És sajnos hónapokig fog tartani a hagyatéki. Ez ilyen.
Így van, előbb a pénz, aztán zároltasd a számlát. A 'halál napja' összeget látja majd a közjegyző, de azt nem, hogy te vettél le belőle az ATM-ből.
Lehettek a számlához akár csoportos beszedések is kötve. A banki Gizi néni alkalmazottat meg nem fogja ez érdekelni. Apád kártyáját őrizd meg, a hagyatékit követő végleges számlazárásnál kérni fogják.
Őszinte részvétem.
Most rendeld meg a hamvasztását, és maga a temetés lehet majd később, ha lesz rá pénzed.
2,5 hét híján 1 év volt mire kiírták a hagyatékit nálunk
És nem veheted fel a számláról a pénzt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!