Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Jogosan követelem az exem...

Jogosan követelem az exem tartozását? (sztori lent)

Figyelt kérdés

Amikor együtt voltunk kölcsön adtam neki egy köztudatban is értékes dolgot, a példa okáért legyen mondjuk egy telefon. Megígértettem vele hogy nem esik semmi baja, ő is többször magától is megígérte hogy vigyáz rá. Megegyeztünk hogy ha mégis eltöri kifizeti. Még tartott a kapcsolatunk pár évig de végül szakítottunk. Vissza kellett volna sértetlenül adni a telefont, de ő szándékosan széttörte, a földhöz csapta, áthajtott rajta autóval és stb minden amit el tudtok képzelni (nem szó szerint így történt, csak hogy értsétek hogy direkt csinálta, különböző módokon tönkretette). Erre persze ki akartam vele fizetetteni de ő nem hajlandó fizetni, se egy másikat adni.

Többször is felszólítottam már de csak mentegetőzik, elköltözött, bujkál, letilt. A családjával kapcsolatban állok, mondtam hogy azonnal fizesse ki, de ők mellette állnak, hiszen "ez már régen volt és nem kérhetem rajta számon, biztos csak hirtelen felindulásból csinálta". Az én családom is azt mondja hogy miért vagyok ilyen, hagyjam már rég volt. De bakker, igen rég volt, de azért volt rég mert azóta sem hajlandó fizetni. Én sem lennék haragtartó ha 1. nem ígérte volna meg ő maga, hogy kifizeti, ha kárt tesz benne, 2. nem okozna ez nekem mindennapi kiesést. Mert egyszerűen túlnötte magát az életemen az ebből fakadó probléma, és képtelen vagyok megoldani. És egyre több és több újabb probléma merül fel emiatt.

Egyébként pár hónappal ezelőtt eljutott hozzá csodával határos módon egy üzenetem amibe elég lényegretörően fogalmaztam, utána felhívott a testvére hogy hogy lehetek ilyen gonosz, most depressziós lett szegényke. Hát mondom nem sírni kell hanem fizetni és akkor talán nem keveredik ilyenekbe felnőtt ember létére, egy kis felelősséget kéne tanulni.

Szóval tényleg mindent megpróbáltam, és nem hat semmi úgyhogy nem tudom mit tegyek.

Szerintetek?

2022. ápr. 6. 13:54
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
97%
Kicsit elkestel vele.
2022. ápr. 6. 13:57
 2/12 anonim ***** válasza:
36%
Fizetési meghagyás jegyzőnél, vagy mi? Békéltető testület, ilyenek szoktak hasonlóval foglalkozni, de nincs személyes tapasztalatom ebben.
2022. ápr. 6. 13:58
 3/12 anonim ***** válasza:
79%

Amúgy tökre igazad van, hogy egy fsz. De a többieknek meg abban, hogy már nevetséges vagy szánalmas, hogy nem bírsz leállni már.

Ugyan milyen mindennapi problémád származik ebből azon túl, hogy mentálisan nem vagy ép?

2022. ápr. 6. 13:59
 4/12 anonim ***** válasza:
91%

#3-nak igaza van. A követelésed jogszerű, de elég szánalmas lelkivilágra utal. Hagyjad már a f*szba és lépj tovább.

Én is hagytam elég értékes dolgokat exeknél, pl az egyiknél a laptopomat. De amikor szakítottam vele, akkor letiltottam mindenhogyan, k...ra nem akartam látni vagy beszélni vele soha többet, nem hogy ilyenekkel szarozzak vele. Vettem másik laptopot, ami jobb volt, mint az, ennyi.

2022. ápr. 6. 14:05
 5/12 anonim ***** válasza:
91%
Az meg van, hogy ezt a valamit évekkel ezelőtt adta kölcsön és q kölcsön adás után még évekig együtt voltak? Akarmi is az, az értéke ennyi idő után kb a nullához közelít.
2022. ápr. 6. 14:13
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
5nél a pont...
2022. ápr. 6. 14:18
 7/12 anonim ***** válasza:
77%
Több évvel ezelött kölcsönadott tárgy értéke gyakorlatilag megszünt idöközben, nem jogos a követelésed.
2022. ápr. 6. 14:21
 8/12 anonim ***** válasza:

Kérdező: a per/stb macera nem éri meg, engedd el a témát, szerintem.

Egyébként az illetőt minősíti, amit tett, mert ha érzelmi intelligenciája lett volna, nem tesz ilyet, akkor tudott volna békében, normálisan szakítani, visszaadva ami a másiké és megköszönve a szép pillanatokat.

2022. ápr. 6. 14:23
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

"Mert egyszerűen túlnötte magát az életemen az ebből fakadó probléma, és képtelen vagyok megoldani."

Egy régi telefon?

Mondjuk vissza kellett volna adnia, de ez hogy lehet ennyire fontos probléma :D

2022. ápr. 6. 14:39
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Egy ócska telefon a vita tárgya vagy egy antik perzsaszőnyeg?
2022. ápr. 6. 20:00
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!