Ha meghalt az apám, és van egy lakás amit én és a testvérem örökölünk, akkor ez hogy megy? mi a menete? mennyi idő mire megkapom a részem?
"A válaszlevélben kell felsorolni az öröklendő dolgokat, ha volt ilyen és az örökösök adatait."
tehát ez a nővéremtől függ, hogy feltüntet e örökösnek? mert ő tuti nem fog ráírni engem arra a papírra... ő fogja intézni a temetést meg mindent. de még azt se fogom megtudni hol és mikor lesz a temetés...

Azt nem tudom, hogy minden településen így megy-e ez, ahogy a 10.válaszban írtam, de nálunk Bp. egyik kerülete így volt.
Az önkorinak küldendő nyilatkozatban az van, hogy "büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem, hogy az adatok a valóságnak megfelelnek". Tehát, ha "elfelejt" téged mint örököst feltüntetni, akkor megütheti a bokáját.
Azt sem tudom, hogy az önkori nyomoz-e az esetleges örökösök és ingatlanok után és ez a nyilatkozat csak arra kell, hogy megkönnyítse a dolgukat vagy csak simán megelégednek az abban leírtakkal.

Csatlakozom a #12-höz, pontosan ezt akartam írni, hogy hamis adatok feltüntetése (a lehetséges másik örökös elhallgatása is annak számít!!!) büntetőjogi felelősségrevonással jár.
Ha az anyósodék (ahová a leveleitek mennek) helyben laknak, esetleg neki is adhatsz meghatalmazást, hogy képviseljen téged.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!