Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Véletlenül közhasználatú...

Véletlenül közhasználatú zöldterületen várakoztam. Mennyi büntetésre számíthatok?

Figyelt kérdés

Az út mellett egy buckás, földes terület volt, tábla nem volt kitéve, fogalmam sem volt róla, hogy nem lehet ott megállni, korábban is parkoltak ott kocsik. Kb 5 percig álltam ott, utána vettem észre a papírt, hogy

"A tiltott várakozás miatt a jármű forgalmi rendszáma alapján, a járművezető távollétében közigazgatási hatósági eljárást kezdeményezek"

2022. márc. 22. 20:18
 1/7 anonim ***** válasza:
12%
Semennyire. Nem tilos buckás területen várakozni. Sőt mindenhol kifejezetten szabad ahol közúti jelzés vagy egyéb jogszabály nem tiltja. Márpedig gondolom ez nem egy vasúti átjáró volt. :)
2022. márc. 22. 20:23
 2/7 anonim ***** válasza:
37%
3 hónap felfüggesztett börtönbüntetés, közügyektől való eltiltás.
2022. márc. 22. 20:24
 3/7 A kérdező kommentje:
Sajnos rátették a papírt a szélvédőmre, hogy közhasznú területen várakozik, illetve amit írtam fent. Tehát eljárást indítottak ellenem.
2022. márc. 22. 20:25
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Akkor majd először azt próbáld már meg a papírrátevővel tisztázni, hogy szerinte egyáltalán miért tilos ott várakozni, mert valamit előreláthatólag kifelejtettél a történetből. Mint már írtam várakozni sehol sem tilos úgy alanyi jogon csak mert zöld vagy mert buckás.
2022. márc. 22. 20:28
 5/7 anonim ***** válasza:
20%

Ez attól függ kitől jött a papír.

Ha a közterület felügyelőktől - helyi szervezet - akkor menj be és próbálj meg alkudni. Bár már sok éve volt, egy tilosban parkolásért engem is megbüntettek. Mivel soha nem volt előtte ügyem náluk, normálisan is viselkedtem, nem volt magas a büntetésem. mai áron kb. 5-6000ft.

De ha nem ilyen normálisak, akkor lehet hogy több lesz.

Ha nem szabtak ki helyszíni bírságot - vagyis nincs egyből ráírva a papírra hogy mennyi a büntetés, akkor majd bent fogják megmondani. Ez akár 50 ezres nagyság is lehetne, gondolom azért nem helyszíni bírság, hogy meg tudjanak hallgatni téged is, hogy egyáltalán a tulajdonodban álló autóval te parkoltál-e ott vagy pl. a feleséged. Esetenként ugyanis büntetőpont is jár a pénzbírság mellé és azt célszerű annak adni aki hibázott.

2022. márc. 22. 20:28
 6/7 anonim ***** válasza:
53%
Ha nincs tábla meg semmi, és a kresz sem tiltja akkor nincs okod félni.
2022. márc. 22. 20:49
 7/7 anonim ***** válasza:
70%
Gondolom, van ott parkoló is, csak nem azt használtad.
2022. márc. 22. 21:47

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!