Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A törvény szerint kire hárulna...

A törvény szerint kire hárulna a temetés költsége és tartozásai kifizetése, ha meghalna a férjem?

Figyelt kérdés

A férjemtől több éve külön élek, anyagi és egyéb okok végett elválva még nem vagyok tőle. De külön élünk, nekem saját ingatlanom van (örökölt anyai részről), munkám (4 órás rehab munka) és le vagyok százalékolva. A férjem az elmúlt évek alatt több egészségügyi baja is volt, többek között egy enyhébb agyvérzése. Dolgozik, jelenleg egy önkormányzati lakást bérel, ami az anyja nevén volt korábban. Évek óta villany és gáz nélkül van, mert kikapcsolták ,elvitték az órákat is, valamint van jelentős tartozása is.

Azt szeretném megtudni, ha legrosszabb esetben meghalna vagy olyan egészségi állapotba jutna, hogy nem tudja ellátni magát. A temetés vagy a tartozásai (villany, gáz, Provident részlet) kinek kellene kifizetni? Van még egy közös lányunk, de még csak 13 éves.

2022. márc. 22. 12:27
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Rád.Váljatok el, ez az egyetlen megoldás.Mondjuk ha a férjednek nincs családja, jelenleg is házasok vagytok(mindegy, hogy külön éltek), legalább arra való tekintettel eltemettethetnéd a férjed, hogy a lányod apja.
2022. márc. 22. 12:53
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként, mivel házasok vagytok jelenleg, a tartozás a tied is a vagyonközösség miatt.A válással csak a temettetés alól tudsz kibújni.
2022. márc. 22. 12:55
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Én nem is értem miért nem váltatok el eddig? Minden tartozás amit felhalmozott eddig és mostantól is, a tied is. Hiába nem éltek együtt. Házasság = vagyonközösség
2022. márc. 22. 14:02
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Ha az önkormányzatnak kell eltemetnie, akkor ráterhelik a költségét az örökségre, én úgy emlékszem.
2022. márc. 23. 23:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!