Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hogyan vihetem magammal a...

Hogyan vihetem magammal a gázpisztolyt?

Figyelt kérdés
Vettem magamnak egy gáz-riasztó fegyvert.Ma kaptam meg a viselési engedélyemet hozzá.Hogyan vihetem magammal szabályosan?
2022. márc. 21. 11:38
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Ha megvan a viselési engedélyed, azt mindig magadnál kell tartani, ha viszed a fegyvert. Ez fontos. Ezen kívül a többi részletet a 253/2004. Korm. rendelet 38. § (1) bek. írja le:

" A lőfegyvert, gáz- és riasztófegyvert tartó személy *

a) * lakott területen, közterületen, nyilvános helyen, közforgalmú közlekedési eszközön - az (1a)-(1b) bekezdésben meghatározott kivétellel, illetve jogszabály eltérő rendelkezésének hiányában - működőképes hosszú lőfegyverét csak ürítve, tokban, működőképes rövid lőfegyverét, gáz- és riasztófegyverét üres tárral - kivéve, ha a tár kiürítését a gáz- és riasztófegyver adott típusának gyártási sajátosságai nem teszik lehetővé -, a fegyver és a lőszer (töltény) elkülönített csomagolásával, zárt dobozban vagy egyéb zárt tárolóeszközben szállíthatja, amelynek során köteles megtenni minden szükséges intézkedést annak érdekében, hogy a lőfegyverhez, a gáz- és riasztófegyverhez, illetve a lőszerhez illetéktelen személy ne férhessen hozzá;

b) * lakott területen, közterületen, nyilvános helyen, közforgalmú közlekedési eszközön önvédelemre, személy- és vagyonvédelemre engedélyezett rövid lőfegyverét, viselési engedély esetén gáz- és riasztófegyverét betárazva, a véletlen elsülés ellen biztosítva, - a személy- és vagyonvédelemre engedélyezett rövid lőfegyver kivételével - rejtve viselheti;

c) * fegyverét nem viselheti és működőképes lőfegyverét, illetve gáz- és riasztófegyverét nem használhatja szeszes italtól befolyásolt állapotban, illetve, ha szervezetében kábítószer, illetve pszichotróp anyag van;

d) * a működőképes lőfegyverért, illetve a gáz- és riasztófegyverét kizárólag ürített állapotban, olyan helyen tisztíthatja, ahol más személy életét és testi épségét nem veszélyezteti;

e) * az egyedi jóváhagyást igénylő lőfegyver szállításakor, viselésekor és használatakor köteles a lőfegyvertartási engedély meglétét igazoló hatósági igazolványt, illetve gáz- és riasztófegyver viselésekor a fegyvertartási engedély meglétét igazoló hatósági igazolványt magánál tartani;"

2022. márc. 21. 22:50
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

1.: A legfontosabb, hogy REJTVE. Azaz ha valaki rád néz, akkor ne lássa. Ez törvény.

2.: Ha a fegyvert nálad van, nálad kell lennie a személyi/jogsi + lakcímkártya + viselési.

2022. márc. 23. 13:30
 3/3 anonim ***** válasza:
Zsebedben?
2022. aug. 30. 20:10

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!