Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » 16 éves vagyok, és ügyvédek,...

16 éves vagyok, és ügyvédek, igazságügyi dolgozók segítségére lenne szükségem internetes zaklatás ügyében! Mit kéne tennem?

Figyelt kérdés
2017-ben megismertem az Instagram oldalon egy fiúnak magát kiadó illetőt. Az elkövető igazi személyazonosságát, fizikai kinézetét nem tudom, nincs róla információm. Ez azóta tart, viszont egyre inkább kezd elfajulni. Az évek alatt több tíz hamis profillal írt rám, viszont most egy bizonyos profilról fenyeget azzal, hogy elmondja a szüleimnek a köztünk történt intim dolgokat. Elvileg már a profilján is nagykorú (18 éves elmúlt) én pedig 16 éves vagyok. Naív voltam, és kapcsolatokba manipulált, elég szexuális beszélgetéseket folytattunk. Soha sem láttam személyesen, soha sem hívott fel. Tudom, hogy hibás vagyok amiért nem jöttem ki ebből hamarabb, de minél előbb meg kéne oldanom a helyzetet. Olyan információkat tud rólam és a családomról, amiket nem mondtam el soha, egyik fióknak sem. Mostanában a Messenger alkalmazáson folyik ez. Rettegek ettől a lehetőségtől, a szüleim pedig nem alkalmasak arra, hogy szóljak nekik. Nagyon nagy bajban lennék, szeretném egyedül megoldani. Mi a teendő, mit javasolnak?

2022. márc. 18. 21:47
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
Kérem, aki jogi tanácsot tud adni, segítsen. Féltem a családom és saját magam is. Erőszakkal is fenyegetőzött, nem csak a beszélgetéseim kiszivárogtatásával. A tettes igazi nevét, korát és egyéb információját nem tudom. A rendőrségnek van egy anonim bejelentővonala, esetleg oda forduljak? Nem szeretnék bíróságra menni, sem bármilyen módon felfedni, hogy ez megy végbe a szüleim előtt.
2022. márc. 18. 22:27
 12/25 anonim ***** válasza:
100%

Itt tanácsot tudsz kérni a megadott telefonszámon, vagy chatelni is lehet velük szerdánként:

[link]

Mondd el nekik pontosan miről van szó, ők elmondják mik a lehetőségeid, elirányítanak a megfelelő helyre. Jogi segítséget is nyújtanak, ha kell. De semmit nem csinálnak, amit nem akarsz, ne aggódj.

2022. márc. 18. 23:12
 13/25 A kérdező kommentje:
Mindenkinek nagyon köszönöm az eddigi válaszokat, viszont még várnám azok válaszát is akik esetleg direkt jogi információt tudnak nyújtani. Emellett minden segítőkész embernek hálás vagyok és lennék a további forrásokért! Mindenkinek hálás köszönet, hogy időt szakítanak rám!
2022. márc. 18. 23:22
 14/25 anonim ***** válasza:
100%
12-es vagyok. Amit linkeltem ott direkt jogi információkkal is ellátnak. Olvasd el a weboldalukat, ilyen esetekkel is foglalkoznak. Tanácsokkal ők tudnak ellátni a legjobban. Ha nem mered felhívni őket, írj nekik chaten szerdán (lejjebb görgetve tudsz kattintani).
2022. márc. 18. 23:34
 15/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm, megpróbálom holnap.
2022. márc. 18. 23:49
 16/25 A kérdező kommentje:
Ez viszont nem jelenti azt, hogy több hasznos információt/oldalt nem fogadok, minden mennyiségű segítségnek örülök és hálás vagyok érte!
2022. márc. 19. 00:16
 17/25 anonim ***** válasza:
100%
"most egy bizonyos profilról fenyeget azzal, hogy elmondja a szüleimnek a köztünk történt intim dolgokat. " Hát menj elébe, és te mondd el a szüleidnek, mi történt. Végül is semmi extra, nem hinném, hogy ettől a kútba ugranának. Innentől mivel zsarolna? Aztán írd meg neki, hogy a szüleid mindent tudnak, és innentől bármit ír, megy a szüleidnek meg a rendőrségnek.
2022. márc. 19. 00:28
 18/25 A kérdező kommentje:
Jelenleg az a terv, hogy egy olyan családtaggal beszélem meg először akiben jobban bízok és vele átbeszélem mik a lehetőségek és hogy a szüleimmel hogy oldjam meg. Mikor a rendőrség vonalán érdeklődtem, mondták hogy ez mindenképp feljelentés, viszont nagy valószínűséggel a szülőket is érinteni fogja.
2022. márc. 19. 00:45
 19/25 A kérdező kommentje:
A gond az, hogy azon kívül, hogy olyan bizalmas információkat tud, és a szüleim megkeresésével fenyeget, illetve trágár szavakkal illetett időnként, azon kívül nem tudom, hogy van-e elég bizonyítékom egy ügyhöz. Viszont az utóbbi napokban megkeresett egy másik áldozata ennek az illetőnek, és ugyanazt tudta a különböző fiktív emberekről mint én. Sokakat meg is találtunk a neten. A hamis fiók készítése és a megjelenített személynek önmagát kiadás büntetendő?
2022. márc. 19. 07:42
 20/25 anonim ***** válasza:
100%
Túlvergődőd a dolgot, irány a rendőrség aztán azok majd nyomoznak, nem a te dolgod.
2022. márc. 19. 17:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!