Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hagyatéki tárgyalást mindig...

Hagyatéki tárgyalást mindig elrendelnek?

Figyelt kérdés
Szüleim rég elváltak,azóta új kapcsolatban élt.Édesapám 2 éve meghalt,ott voltam a temetésén is,kapcsolatban vagyok az özvegyével is.Az anyagi helyzetéről semmit nem tudok,(nem is érdekelne az örökség),de furcsának találom,hogy egyedüli gyermekeként semmilyen végzést nem kaptam!Ilyen lehetséges?Ha nem volt semmi a nevén,akkor elmarad? Köszönöm!
2022. márc. 18. 14:17
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
50%

Hát én a te helyedben ennek utána érdeklődnék a helyileg illetékes közjegyzőnél.

Lehet amikor bekérték az adatokat, tèged egyszerűen ' elfelejtettek' beírni.

2022. márc. 18. 15:56
 12/13 anonim ***** válasza:
44%

11-es!

Sajnos ilyenre nálunk is volt példa. Mostoha nagyapámnak egyetlen lánya volt, de még az első feleségétől, a 2. felesége az én nagymamám lett, aki miatt nem is tartották egymással a kapcsolatot. A nagyapa halálakor gyakorlatilag letagadta a jegyzőnél, hogy lenne gyereke, mint ahogy nagyapa elől eltitkolta azt is, hogy van már "igazi" unokája is. Bár minket is igaziként szeretett, de azért...sajnos még tini voltam mikor meghalt, így csak utólag lett tudomásom ezekről a sötét dolgokról.

2022. márc. 18. 16:06
 13/13 anonim ***** válasza:
30%

Halál esetén az önkormányzat részéről hagyatéki leltárt vesznek fel. Ha nincs semmi hagyaték, akkor nem lesz leltár, és így nem bíznak meg közjegyzőt a hagyatéki tárgyalás lefolytatásával, mert nincs mit örökölni. De ez azért elég ritka, hogy még tényleg egy nyugdíj vagy bármi készpénz sincs.

Kérdező: ha tudod apud halálának időpontját és utolsó lakhelyét, akkor az önkormányzatnál meg tudod érdeklődni, hogy volt-e tárgyalás, és ha igen, melyik közjegyzőnél. Ha volt örökölt vagyon, ami neked járt volna, akkor a tárgyalást követő 1 évben új tárgyalás lefolytatását kérheted, 1 év után polgári pert indíthatsz az ellen, aki a te részedet kapta.

2022. márc. 19. 08:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!