Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hagyatéki tárgyalást mindig...

Hagyatéki tárgyalást mindig elrendelnek?

Figyelt kérdés
Szüleim rég elváltak,azóta új kapcsolatban élt.Édesapám 2 éve meghalt,ott voltam a temetésén is,kapcsolatban vagyok az özvegyével is.Az anyagi helyzetéről semmit nem tudok,(nem is érdekelne az örökség),de furcsának találom,hogy egyedüli gyermekeként semmilyen végzést nem kaptam!Ilyen lehetséges?Ha nem volt semmi a nevén,akkor elmarad? Köszönöm!
2022. márc. 18. 14:17
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
64%
Ha nem volt semmi a nevén, akkor nincs tárgyalás. Nekem meghalt a nagyapám, ügyesen minden át lett írva előtte nagymamám nevére, így nem lett tartva(apám helyett örököltünk volna, nem kis vagyona volt pedig). A férjem anyukája szintén meghalt pár éve, neki sem volt semmije(de neki tényleg), így ott sem lett tartva. Sőt, sajnos a fiúnk is meghalt, de mivel még egyetemista volt, neki sem volt vagyona, így itt sem lett tartva.
2022. márc. 18. 14:27
 2/13 anonim ***** válasza:
32%

"Nekem meghalt a nagyapám, ügyesen minden át lett írva előtte nagymamám nevére, ...."

Nehéz lehetett, lévén házasság alatt eleve vagyonkozosseg van....

2022. márc. 18. 14:30
 3/13 anonim ***** válasza:
77%
Ha nem volt anyukád nevén semmi, akkor értelemszerűen nincs mit örökölni se. Mikor a mamám meghalt, nála se volt, mert nem volt nevén semmi. Mikor anyukám halt meg, volt, mert ő nevén volt ez-az.
2022. márc. 18. 14:36
 4/13 anonim ***** válasza:
14%

Biztos nem volt semmi a nevén? Semmilyen házban nem volt tulajdonrésze stb? Igazából simán bemondhatta a hivatalban a nő, hogy minden az ő nevére lett íratva, gyereke meg nincs. Akkor te nem kapsz semmit, csak ha fellebbezel mondjuk. A közjegyzőt kellene megkérdezni, aki ahoz a településhez esik.

Ahogy én tudom, de lehet tévedek.

2022. márc. 18. 14:48
 5/13 anonim ***** válasza:
63%

utolsó fizetés/nyugdíj, bankszámlaegyenleg, stb

nehezen tudom elképzelni, hogy valakinek semmilye sincs, vagy ha igen, akkor legalább adóssága tuti volt

2022. márc. 18. 14:55
 6/13 anonim ***** válasza:
65%

Nehéz lehetett, lévén házasság alatt eleve vagyonkozosseg van

Szerintem ne akarj tanácsot adni, amíg alapokkal nem vagy tisztában.

2022. márc. 18. 14:57
 7/13 anonim ***** válasza:
69%

2-es!

Azért ez nagyon nem így működik normál esetben.

2022. márc. 18. 14:59
 8/13 anonim ***** válasza:
61%

"Nehéz lehetett, lévén házasság alatt eleve vagyonkozosseg van"

Hülyeségeket ne írj, ennek így semmi értelme.

AZ igaz ugyan, hogy a házasság vagyonközösség, de ez CSAK AZT jelenti, hogy a vagyok fele-fele részben oszlik meg a két fél között. TEhát a nagyapa halálakor a fele vagyont öröklik a a gyerekei, kivéve ha tényleg valami módon az is a nagy mamáé lett - de ez jogilag elég bonyolult dolog lenne.

2022. márc. 18. 15:04
 9/13 anonim ***** válasza:
21%

8!

Értő olvasas mint olyan az nem is játszik, ugye.

2022. márc. 18. 15:08
 10/13 anonim ***** válasza:
78%

A házassági vagyonközösség válásnál számít, öröklésnél nem. (apukám halálakor az ő nevén volt az autójuk, és hiába jócskán a házasságuk alatt vették, a hagyatékin 3 részre osztotta volna a bírónő, ha nem kötünk osztályos egyezséget, hogy csak az enyém legyen)

Hiába mondja be a nő a hivatalban, hogy minden az ő nevére lett íratva, az ingatlan nyilvántartásban és a gépjármű nyilvántartásban ellenőrzik, hogy mi van az elhunyt nevén (mi pl. a hagyatékin szembesültünk azzal, hogy egy nadrágszíjnyi földút 500ad része apánk nevén volt)

Az utolsó fizetést az elhunyt feleségének utalják, nem kerül be a hagyatékba (sajnos, tapasztalatból tudom, és itt nem az a sajnos, hogy nem került be a hagyatékba, mielőtt valaki belekötne)

A bankszámlára tehet halálozási rendelkezést (nekünk is van) és akkor nem kerül hagyatékolás alá; nem zárolja a bank a hagyatékiig, a haláleseti kedvezményezett azonnal rendelkezhet fölötte.

Igen, van olyan akinek nincs semmi a nevén, pl anyukámnak sincs és a felnőtt lányomnak se.

Ennek ellenére hitele sincs egyiküknek se.

2022. márc. 18. 15:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!