Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A feleség kirakható a lakásból...

A feleség kirakható a lakásból a férj elhalálozása esetén az alább részletezett esetben?

Figyelt kérdés
A férjem ráiratta az első házasságából származó fiára a lakást, ahol lakunk. Eddig a férjem nevén volt még az első felesége előtt is, aki meghalt. A férjem azt mondja, alapból a feleség semmi esetben nem rakható ki a lakásból a férj halála után, amíg él a férjem haszonélvezeti joga van.
2022. márc. 15. 18:53
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Zavaros a vége. Nem értem.

Egyébként abban az esetben nem kirakhato a feleség, ha neki is haszonélvezeti joga van az ingatlanon.

Ha csak a férjének van, amikor a férj meghal, a feleség abban a pillanatban mehet.

2022. márc. 15. 18:58
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Ha a fia a tulajdonos, akkor nincs haszonelvezeti jogod! Hscsak külön nem tetette rá a férjed.

Akkor lenne haszonelvezeted, ha a férj azcörökhagyó, és a közösen lakott lakásra érvényes.

De mivel már nem az ő tulajdona, ez be sem kerül a hagyatéki leltárba.

2022. márc. 15. 19:03
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

A férjednek van most haszonelvezeti joga a lakáson?

Rossz hírem van. Az ő halálaval a haszonelvezetibjog megszűnik, ez nem öröklődik. Tehát neked jogilag menned kell.

2022. márc. 15. 19:05
 4/12 anonim ***** válasza:

Ha van a feleségnek tulajdonrésze a lakásban, akkor kirakható közös tulajdon megszüntetése perrel, ha valakinek haszonélvezet van rajta, akkor ő élethosszig tartó haszonélvezettel bír, nem rakható ki.

Ha a haszonélvező meghal, következő lépcső a tulajdonjog, ő(k) rendelkeznek az ingatlan fölött.

2022. márc. 15. 19:06
 5/12 mindentudó99 ***** válasza:
100%
Se részed a lakásban se haszonélvezeted nincs. Mi jogon is maradnál?
2022. márc. 15. 19:46
 6/12 anonim ***** válasza:

A házastárs akkor kap haszonélvezetet a közösen lakott ingatlanra, ha az az elhunyt tulajdonában állt. Más tulajdona ilyen módon nem terhelhető meg, senki sem adna ki lakást, de még hotelszobát se, ha ilyen lehetséges lenne.

Szóval özvegyülés esetén, menned kell.

2022. márc. 16. 09:02
 7/12 anonim ***** válasza:
57%
Kérdező, ha még él a férjed, akkor sürgősen kérd meg, hogy menjetek el egy ügyvédhez, és a te nevedre is jegyezzetek be haszonélvezeti jogot - már ha a férjed hajlandó arra, hogy ilyen módon is gondoskodjon rólad (ha ő meghalna). Másképp menned kell. Ahogy leírták már előttem.
2022. márc. 16. 09:06
 8/12 A kérdező kommentje:

Értem.

De mi házasok vagyunk, nem csak élettársak, akik nem örökölnek egymás után.

Én házastárs vagyok. Most ez így is így van?

Beperelhető a férjem, mert rosszhiszeműen járt el ellenem?

2022. márc. 20. 08:58
 9/12 anonim ***** válasza:

Mint már korábban is írtam, házasság utáni haszonélvezet csak saját tulajdonú ingatlanra jár, örökölni is csak az elhunyt tulajdonában álló dolgokat lehet. Ami a fiúé, az a fiúé.

Férj nem perelhető, hisz a magántulajdona felett rendelkezett, ami házasság előtti volt.

2022. márc. 20. 09:27
 10/12 A kérdező kommentje:

Akkor ez így nagyon galád dolog. A feleség kisemmizése.

Úgy tudom a házastársak örökölnek egymás után és ez a közösen lakott ingatlanra is érvényes.

2022. márc. 20. 09:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!