Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mit tehetek jogilag? Többi lent.

Mit tehetek jogilag? Többi lent.

Figyelt kérdés
A feleségem ki rakott a kertes házunkból, és most egy munkás szállón kell laknom. Az ingatlant nem örökölte a házasságunk alatt lett véve. Nem tudom kinek a nevén van vagy a feleségem nevén vagy a sógorom nevén. Be vagyok jelentve oda mint tartózkodási hely, de azóta már állítólag kijelentettek ezt a feleségem mondta.
2022. márc. 13. 08:15
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

TASZ

[link]

2022. márc. 13. 08:23
 2/15 anonim ***** válasza:
93%

Mi az hogy kirak? És ezt te hagyod? Jogod van ott lakni tök mindegy kié.

Menj vissza aztán ha rendőrt hív akkor jól körberöhögi a drága feleséged. Nem is értem mit képzelnek magukról egyesek

2022. márc. 13. 09:39
 3/15 anonim ***** válasza:
84%
Akkor kellett volna rendőrt hívnod hiszen mivel házastársak vagytok ezért a lakás is közös függetlenül attól hogy ki vette.Ekkora lúzer nem lehetsz.
2022. márc. 13. 09:43
 4/15 A kérdező kommentje:
Elvette tólem a kulcsot a kerítés kapu kulcsot is.
2022. márc. 13. 09:58
 5/15 anonim ***** válasza:
75%

Ha közös vagyon, akkor a tied is, nem rakhat csak úgy ki. Igazából nem értem, hogy miért mentél el egyáltalán? Mi az hogy kirakott? Miért nemtél el önként?

Szóval ha a te pénzed is van benne, akkor szépen költözz vissza és mondd meg neki, hogy ha nem akar veled egy fedél alatt lakni, akkor költözzön el ő, de te maradsz. Attól, hogy nincs a neveden még lehet a tied is, úgy hívják ezt, hogy telekkönyvön kívüli tulajdon. Persze ha neki nagyobb a tulajdoni hányada, akkor kérhet lakáshasználati díjat, illetve ha te mész el, akkor neked lehet ilyen jellegű igényed.

2022. márc. 13. 10:19
 6/15 anonim ***** válasza:
75%
Mi az hogy elvette tőled a kulcsot? Ezt meg hogyan? Ha békével, akkor miért adtad oda, ha erőszakkal, akkor miért hagytad és miért nem jelentetted fel? Azon nyomban a rendőrségre kellett volna menned.
2022. márc. 13. 10:20
 7/15 anonim ***** válasza:
58%
Először is fontos kérdés, hogy amikor vettétek, akkor kinek a pénzén, milyen pénzből lett véve? Tettél-e bele te is pénzt, akár úgy, hogy a közös vagyonból, vagy a feleségednek/sógorodnak volt valamije, amit eladtak és abból lett véve a házasság alatt. Mert ez nagyon nem mindegy, az utóbbi esetben jogosan raktak ki, az első esetben nem. De hogy elvették tőled a kulcsot, az már kicsit bohózatszerű. Ez hogy történt?
2022. márc. 13. 10:23
 8/15 A kérdező kommentje:
Egy kisebb lakást eladtunk a többi pénz meg családi segítséggel lett kipótolva. Anyám is adott bele 8 milliót, meg sógaraim is.
2022. márc. 13. 10:32
 9/15 anonim ***** válasza:
Hat, akkor tanúk vannak az fix.
2022. márc. 13. 10:33
 10/15 A kérdező kommentje:
A kulcsot úgy vette el hogy betettem a kulcstartóba és onnan vette el.
2022. márc. 13. 10:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!