Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A gyerekem iskolai órája...

A gyerekem iskolai órája 21:05-ig tart, de az utolsó busz meg 19:30-kor elmegy. Mit tehetek jogilag?

Figyelt kérdés

Hogy elérje a buszt kb 18:40-kor kellene őt elengedni a suliból, mert helyijáraton is mennie kell és az is ritkán jár már este...

Az igazgatóval beszéltem, nem engedi el, gyakorlatilag semmire sem jutottunk.

Jogi tanácsot szeretnék kérni, nem azt hogy aludjon a buszállomáson vagy valakinél (nincs senki ismerős), vagy menjen máshova, mert nem tud, ennél már csak messzebb lenne ez a szak. 1 nap miatt meg nem lesz kollegista, nem is intéztük neki, félévig amúgy se lehetne. Nappali tagozat.

Nincs meghatározva valahol hogy egy nappali tagozatos sima sulinak az órái meddig tarthatnak? Nem hiszem el hogy ez jogilag legális.

2020. szept. 4. 21:17
1 2 3
 1/21 A kérdező kommentje:
A rengeteg lyukas óra miatt amúgy, nyilván nem reggel 8-tól van 21-ig, 11-kor kezd aznap. Teljesen kétségbe vagyunk most esve.
2020. szept. 4. 21:18
 2/21 anonim ***** válasza:
70%

Kollégium?

Hívd fel az iskola igazgatóját és kérj tanácsot.

2020. szept. 4. 21:20
 3/21 A kérdező kommentje:

Elvileg félévig már nem is lehet. De nem is akarna 1 nap miatt, én sem erőltetném rá mert akkor minden nap ott kellene lennie.

De írtam a kérdésbe, kérlek olvasd el.

2020. szept. 4. 21:22
 4/21 anonim ***** válasza:
70%
De milyen iskola az, ahol este 9-ig folyik az oktatás? Délután 4 óráig lehet ott tartani max, utána már, ha én a helyébe lennék, simán eljönnék. Nekem a testi épségem fontosabb, mint egy dolgozat/tanóra. Különben is: ilyenkor már tele vannak a városok őrült népekkel. Jogosan aggódtok. Ha az igazgató további párbeszéd után sem akarja hazaengedni hamarabb, szerintem keressetek egy ügyvédet.
2020. szept. 4. 21:26
 5/21 anonim ***** válasza:
87%
Mikor szerezhet leghamarabb jogosítványt? Szerintem sokat segítene.
2020. szept. 4. 21:27
 6/21 anonim ***** válasza:
69%
Erősködni kell az igazgatónál. Melyik suli az? Melyik város? És mi baja annak a csávonak? Nem fogja fel, hogy a gyerek így is utolsó busszal megy haza. Ostromoljátok nyugodtan. Én azt is mondanám, hogy keressetek fel egy illetékes szakszervezetet az ügyben, hátha tudnak segíteni. Ha pedig minden kötél szakad nincs mese, iskolát kell váltani.
2020. szept. 4. 21:28
 7/21 anonim ***** válasza:
100%
Az a baj, hogy az iskolák úgy fogják fel, hogy örüljön a gyerek, hogy oda járhat.
2020. szept. 4. 21:32
 8/21 A kérdező kommentje:

#4 ha bemásolnád a jogszabályt nagyon sokat segítenél mert azt az orra alá téve már lehet elérnék valamit.

Nem írom le a suli nevét mert ha valami troll elküldi a sulinak ezt a kérdést akkor tudni fogják hogy én írtam ki aztán mégrosszabb helyzetbe kerülünk.

2020. szept. 4. 21:34
 9/21 anonim ***** válasza:
92%
De ez valami szakközép, gyakorlat tart eddig? Mert sima gimiben ilyen nincs
2020. szept. 4. 21:59
 10/21 anonim ***** válasza:
100%

Milyen szintű iskola ez?

Nappali képzés?

Mondjuk egy esti tagozatú egyetemi/főiskolai szakon elképzelhetőnek tartom ezt, és nem is kéne ágálnod ellene.

2020. szept. 4. 22:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!