Van egy óriási problémám, nem tudom mit tehetek, hogy jól jöjjünk ki belőle, mit tehetek jogilag?
Az a problemam, hogy rendeltem online egy garancias CO riasztot, ami bejelzett, jottek a tuzoltok katasztrofasok, gazsszerelok, ovek semmot sem mert minden tokeletes, megis a proba es a biztonsagert a teljes atvizsgalas 70000 forint korul lesz.(mar mondtak). A riasztot bekuldtem a forgalmazohoz, azt mondtak laborban kivizsgaljak mar egy hete semmi hír (8000ft volt). Mivel kovetelem a penzem nem is ez a 8000miatt hanem:1- potya kiadas nem is kicsi, annak ellenere hogy szegeny emberek vagyunk,
2-ket kis gyermekem aznak orakig bent tartottak megfigyelesen vervetel stb, (minden rendben volt)
3-felhaborito, hogy egy ilyen fontos termeket nem eleg korultekintoen forgalmaznak, sot a rengeteg tuzolto stb kijott es (hala IStennek) potyara
Most felek, hogy azt mondjak azzal minden rendben, vagy valami kifogas stb. Van valami jogi ut ahhoz hogy biztonsan visszakapjam a penzem? Vagy hogy a szereloknek valo oriasi dij megteruljon?
Igyis kolcson kertunk, hogy tudjuk kifizetni. A ferjem dolgozik csak mert ket kisgyerekunk van.
Koszonom ha segit valaki!
A körülmények ismerete nélkül semmit sem lehet mondani, azonban...
1. Vannak gagyi riasztók és márkásak. A gagyi esetén egyetlen lehetőséged, nem veszed meg. A márkás esetén sincs sokkal több, a gyártó tisztességében bízhatsz, ami vagy van, vagy nincs.
2. Elhiszem, hogy szegény vagy, mindent elhiszek, de én egy fillért sem fizettem volna bevizsgálásért, annál nagyobb balhét csináltam volna. Még a hallért való felelősségüket is felemlegettem volna.
3. Fel nem foghatom a gyerekek esetét - kizárt, hogy megengedem, maximum agyonver a hatóság, akkor hír lesz, de meg nem engedem.
4. Tudomásul kell venni, ilyen országot teremtettünk magunknak. Hatóság bürokratikus és embertelen, mindenkinek csak a pénz számít, igénytelenség és embertelenség uralkodik, kizárólag az számít, amit magadnak el tudsz érni, segítségre nem számíthatsz, mert már azt is üldözik (finoman ugyan, de ez van).
5. Sok mindent tehetsz, egyet semmiképpen ne. Kölcsönt ne vegyél fel, mert azzal csak tetézed a bajt. Így nem ma, csak holnap.De annál nagyobbat. A kölcsönt adók a forgalmazóknál is ravaszabbak és kegyetlenebbek.
Plombáról van szó.
Egyébként amíg nem vizsgálják be, nem tehetsz sok mindent, az se biztos, hogy hamis pozitívnál van-e valamilyen kötelezettségük. CO pedig egyéb módon is keletkezik, pl. avarégetés, szmog, de még emberi légzésből is. Ha rossz helyre szereltétek, adhat hamis jelzést.
Co-érzékelőn nem éri meg spórolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!