Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mit tehet a biztonsági őr?

Mit tehet a biztonsági őr?

Figyelt kérdés
ha mondjuk elkapnak valakit a tescoba és beviszik a szobába hogy átmotozzák,mit csinálhatnak vele?ha azt mondja az ember hogy én nem megyek be akkor kényszeríthetik?és muszály megvárni a rendőröket?
2010. szept. 13. 11:02
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
2010. szept. 14. 20:37
 22/26 anonim válasza:
33%
20,36-os vagyok.ne védekezz,te is tudod hogy igazunk van,hiába pontoztál,ez meg pláne gyerekes.Egy lázas gyereket meg pláne nem cipelek sehová.egy teáért meg pláne.és tedd össze a kezed hogy nem történt nagyobb baj,és ne védekezz és támadj,.
2010. szept. 15. 07:55
 23/26 anonim ***** válasza:

Bár nem mai kérdés de kijavítanék néhány dolgot.

Amennyiben áruházi lopás történik a biztonsági őr csak akkor tarthat a helyszínen amennyiben bűncselekmény elkövetésének alapos gyanúja áll fent. Ugyebár van egy szabálysértési határ ami eddig 20 ezentúl 50 ezer forint lesz. Tehát ha valaki el akar lopni egy milka csokit és nem hajlandó veled menni te nem tarthatod ott!!!!

2013. jan. 24. 08:01
 24/26 anonim ***** válasza:
kedves uccsó, bizt őr vagyok (nem életcél de a számlák jönnek) ma bejött egy részeg ürge vett két sört, majd a pénztártól vissza kalamolt valahogy az eladótérbe nyitott üveggel, odamentem és megkértem mutassa meg a blokkot erre hepciáskodott, mire közöltem rendőrt hívok, maradjon ott el akart menni elé álltam, megpróbált állba vágni de csak a vállam találta el, lecsaptam hívtam a rendőrt és most a dutyiban csücsül és tudod milyen váddal? rablási kisérlet, mert megütött. mindezt egy sör miatt, ugyhogy ne kábítsd szegényeket, hogy egy csoki semmi.
2013. jan. 25. 22:54
 25/26 anonim ***** válasza:

Abban az esetben ha megtámadnak a támadással arányosan védekezhetsz, de nem ütheted le az illetőt. Ha a vizsgálat során megállapítják, hogy te erőszakot alkalmaztál és ezt az illető tanúkkal vagy látlelettel is tudja bizonyítani akkor ellened is indulhat eljárás és el is bocsáthatnak. Az, hogy mi történik a gyakorlatban és téged előszednek e vagy nem mindig szituáció függő. Tudod én is a szakmában vagyok de én vezető-szervezőként. Én nem mondhatom az ilyen esetekre, hogy nem tudom. Tehát visszakanyarodva a fő témához, ha az illető el akarja hagyni az áruházat te nem tarthatod ott mert az a személyi szabadság korlátozása ami btk-s történet. Mit tehetsz?

-Határozott fellépés

-Utána is mehetsz akár a nyílt utcára is

-Figyelmezteted, hogy rendőrt hívsz és hívhatod is

Ennyi. Amikor teszem azt ellop valaki egy milka csokit (hogy maradjunk az első példánál) arra se nagyon hivatkozhatsz, hogy a bűncselekmény elkövetésének a gyanúja fenáll mert egyértelműen szabálysértés. Mert amikor az előbbi eset (bűncselekmény ....) van érvényben akkor valóban korlátozhatod a személyi szabadságában az illetőt és el is foghatod a kiérkező rendőrökig. Jó ideje foglalkozom ezzel tehát tudom mit beszélek :)))

2013. febr. 12. 00:34
 26/26 anonim ***** válasza:
Még annyi, hogy a gyakorlatban a legtöbb ember nincs tisztába ezzel, ezért a biztonsági őr fellépése és a saját ijedtségük végül oda vezet, hogy elmennek veled az irodába. Én is csináltam ezt anno de rettenetesen utáltam. Nincs annál rosszabb mint az áruházi őrködés. Ott ácsorogni 11 órát baromi monoton, nem beszélve arról a sok parasztról aki ott előadja magát..... Szóval kitartás pajti és ha teheted fegyvervizsga, idegen nyelv és menj valami jobb helyre.
2013. febr. 12. 01:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!