Mit tegyek ha valaki az interneten zaklat? Mivel lehet leállítani?
Teljesen ki vagyok, pedig "csak" pár napja tart ez a rémálom.
Az egyik közösségi oldalon rám írt egy férfi (egyébként nálunk több ismert előadóval már fellépett, bontogatja szárnyait a zeneiparban) és elkezdtünk beszélgetni. Egy ártalmatlan kijelentésemen nagyon megsértődött, ami eleve fura volt. Még sosem találkoztam ilyen sensitive személyiséggel. Átlendültünk ezen. Beszéltük, hogy este ráhívok, de sajnos nekem közbe jött valami, elég későn értem haza és kértem, hogy tegyük át ezt holnapra. Életemben nem láttam ilyen cirkuszt, amit leművelt. Hazugnak, r*bancnak és egyéb jelzőkkel illetett, valamint hogy én csak átverem. Ezeket körbe-körbe csak másképp kifejezve. Kértem, hogy hagyjuk ezt az egészet, én ezt nem akarom. Ekkor elkezdett hívogatni amit nem fogadtam és erre még jobban kibukott. Az az érzés jött át, hogy ha most ott lennék vele szemtől szembe, akkor még talán meg is verne... Ilyen hirtelen agressziót még sosem tapasztaltam. Végül lezárult a beszélgetés amit ő kért, hogy ne írjak többé neki. Nem is írtam. Örültem, hogy egy véleményen vagyunk.
Eltelt a napom, örültem, hogy nem hallottam felőle, gondoltam, hogy ezt tényleg lezárta. De nem. Megnyitottam az app-ot és látom, hogy hívást indított.. Csak megnéztem. Majd jött egy következő üzenet. Nem válaszoltam erre sem. És van egy érzésem, hogy nem fog leállni... Sosem éreztem még ilyet, sosem értettem, hogy milyen félelem az amikor valaki zaklat - bár nem is akartam megtudni. Rettegek tőle az interneten keresztül is, hogy meddig fajul el a dolog... Nem merek semmit sem lépni. Nem merem letiltani sem, mert félek, hogy olaj lenne a tűzre. Félek, hogy esetleg már kilesett pár közeli ismerősömet, akikre ráírna és elkezdene ócsárolni...
Még időben kapcsoltam és nem töröltem ki minden beszélgetést, ezért párat kifotóztam és lementettem magamnak. Utolsó mentsvárként már olyan jutott eszembe, hogy ráírnék a közismert előadókra akikkel szerepelt és az ő segítségüket kérném, hogy állítsák le, mert félek... A bizonyítékok pedig nálam vannak. Egy C terv, hogy bevonnám a sajtót. De ehhez nem szeretnék folyamodni, nem szeretnék háborút. Csak azt szeretném, hogy békén hagyjon.
Mit tudok tenni?
Igazan kiirhatnad kirol van szó..
Amugy meg tiltsd le.
Akkor rakjal ki egy linket a zenejevel amiben kozremukodik, ki van irva az o neve is es kesz. Igy nem egyértelmű.
Egyebkent ez nem ragalmazas es nem valiszinu h gyakorit olvas.
Es azzal hogy nem arulod el ki az cinkos leszel ha másokat is zaklat.
Azóta úgy néz ki leállt. Kopogjam le. Remélem ezzel eltűnt.
Beszéltem rendőr ismerősömmel, hogy mi a teendő. Első lépésként ajánlotta, hogy ha újra felbukkan, akkor egyértelműen írjam meg neki, hogy hagyjon békén és hogy ne írjon, majd ezt mentsem el bizonyítékként és többé ne válaszoljak az üzeneteire. Valamint, hogy jól tettem, hogy a beszélgetés nagyobb részéről készítettem képernyőfotókat. Viszont elszomorított, hogy sajnos Magyarországon a törvények a zaklatásra nem olyan kiélezettek, ezért sok esetben nem is igazán foglalkoznak ezzel. Az én esetem is olyan gyenge, hogy hiába tennék feljelentést, maximum kapna egy figyelmeztetést...
Sziasztok. Köszönöm, hogy érdeklődtetek.
Azóta 2x bukkant fel: 1x húsvétkor kívánt kellemes ünnepeket - szinte a gyomrom is felfordult - majd a következő nap reggel és este is próbált videóhívásban felhívni. Korlátozás alatt van a profilja, szóval én csak az értesítést láttam utoljára, hogy próbálkozott a hívással. Kopogjam le, április óta semmi. Remélem ez így is marad.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!