Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Sértettként hogyan kaphatom...

Sértettként hogyan kaphatom meg a nyomozati anyagomat?

Figyelt kérdés
2022. márc. 2. 16:23
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Ha az összeset akarod, akkor illetékbélyeg...ha olyan cselekményről, amin részt vehették, akkor ingyen.
2022. márc. 2. 16:27
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Ha véget ér a nyomozás, akkor hívd fel őket, hogy kérsz a nyomozati anyagból 1 másolati példányt. Aztán vagy kiküldik postán, vagy bemész érte. Szépen frankón össze is fűzik neked. Számíts rá, hogy vastag lesz mint egy könyv.
2022. márc. 2. 16:28
 3/14 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok. Összefűzik tehát madzaggal és vagy kérnek érte illetékbélyeget vagy lexarják és ingyen odaadják.
2022. márc. 2. 16:29
 4/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Tehát a többi tanú vallomásáért kell fizetnem illetékbélyeget oldalanként, a sajátomért nem?

A nyomozás végetértéről ők értesítenek, ugye?

2022. márc. 2. 16:30
 5/14 anonim ***** válasza:
A nyomozás után lehetőséged lesz az iratokba betekinteni. Ha másolatot kérsz róla, azért fizetned kell. De elolvasni ingyen olvashatod.
2022. márc. 2. 16:42
 6/14 anonim ***** válasza:

5

Azt a vastag iratanyagot egész nap olvassa a fakabátoknál bent??

Másolatot kell kérni és otthon elovasod. Nem mindig kell fizetni, van hogy odaadják ingyen, ha nem is szabályos, akkor is néha. Nem mindig vacakolnak benne.

2022. márc. 2. 16:48
 7/14 anonim ***** válasza:

#6, OK.

Azt meg tudnád mondani - bocs kérdező az off-ért -, hogy esetleg évekkel később is le lehet kérni? Én nem mentem (nem tudtam elmenni) betekinteni anno, de szívesen beleolvasnék. Én is sértett vagyok.

2022. márc. 2. 17:09
 8/14 anonim ***** válasza:

Sértettnek NEM JÁR semmi a nyomozati anyagból.

Az CSAK a gyanusítottat, terheltet illeti meg, ő iratbetekintésre jogosult.

2022. márc. 2. 20:11
 9/14 anonim ***** válasza:
#8, ne viccelj, engem a rendőrség értesített ki, hogy mehetek iratbetekintésre. A gyanúsítottat is értesítette. Ehhez mindenkinek joga van.
2022. márc. 2. 20:16
 10/14 anonim ***** válasza:

Dehogy van joga. Szép is lenne.

Neked sértettként az iratokból CSAK a veled kapcsolatos bűncselekmény kapcsán keletkezett iratok egyikének-másikának megismeréséhez van jogod.

2022. márc. 2. 20:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!