Sértettként mennyire érdemes a bíróságon egy vádirat után érdeklődni?
Figyelt kérdés
Kb. 50-ed magammal sértett vagyok egy csalási ügyben. Az ügyész értesített, hogy vádat emelt, és közölte, melyik bíróságon érdeklődhetem az ügyben. Érdemes-e utánajárnom, vagy ha kell, a bíróság amúgy is értesít. Azt tudom, hogy az érdeklődésem nem gyorsítja a 2 éve húzódó ügyet.#vádemelés #sértetti értesítés
2021. szept. 15. 22:10
1/5 anonim válasza:
Alapvető kérdéseidre választ kapsz a kezelőirodan. Miután beazonositottak természetesen. De bemehetsz ügyfélfogadasi időben, és megnezheted a teljes aktat, a zártan kezelendő iratok kivételevel.
2/5 anonim válasza:
Ahogy az #1-es írja kérhetsz iratbetekintést sértettként. Bár túl sokra nem mész vele, nem fogja a bírót érdekelni túlságosan hogy siettesse az ügyet.
3/5 anonim válasza:
Mit pattog egy sértett? Azt ugye tudod hogy a büntetőeljárás alatt nem lesz szó arról hogy te pénzt láss. Azt majd utána polgári úton perelheted de csak a jogerős büntetőeljárási döntést követően
4/5 A kérdező kommentje:
#3 "Mit pattog egy sértett?" Jól értem, hogy a sértett húzza be fülét-farkát, és esedezzék a csaló bocsánatáért?
Egyébként a végrehajtás folyamatban van, a károm kb. 10%-a már megtérült.
2021. szept. 16. 09:06
5/5 anonim válasza:
Igen, értesíteni fog a bíróság. Arról is, hogy sértettként vagy az ügyben és az eljárási cselekményekről is. Szükség esetén idézést is kapsz, illetve amikor ítélet születik, akkor határozatot is kapsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!