Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Megússzák, akik nem fizetnek...

Megússzák, akik nem fizetnek gyerektartást?

Figyelt kérdés

Igaz már felnőtt vagyok, de az én apám ről volna szó.

24 lettem nemrég, dolgozom szóval már nem érint az anyagi része.de mégis ..

Anyám egyedül nevelt minket mert lelépett az apám egy másik miért. Gyerektartást votl hogy fizette eleinte, utána csak hébe hóba.

Azt tudni kell,hogy van egy saját vállalkozása, keres rajta legalább fél milliót(nagyon közeli rokonok tudom) és ez a vállalkozás feketén van. Tehát ő hivatalosan már vagy 15-20 éve nem dolgozik. De ugye mégis...

Vett házat,autókat, jól meg a sora. Volt esze, mindet az asszonyra és az új gyerekeire íratott.

Szóval egy darabig fizetett, aztán egyszercsak közölte hogy már nem akar az apám lenni (addig se volt egy minta apa, hébe hóba látogatott csak) és többet nem fizetett.

Utána lehetett igényelni hogy az állam fizesse. Ez évekig ment.

Néha küldött egy pár ezer alamizsnát,mert hogy ezt jelenteni kellene és akkor nem fizetik tovább, mert az apának szándékában áll fizetni amennyit tud ( én így tudom)

Nos hát ez is csak arra ment ki hogy nehogy már nekünk jó legyen és kapjunk pénzt az ő adósságára.

Végül később megegyeztek nem lett meghosszabbítva és fizetett havi 10ezret. (Nem sok, akkor se volt, de a bíróság anno ennyit állapított meg mivel "munkanélküli" volt.

De amint 18 lettem már nem is fizetett.

Mi van ilyenkor? Látom rendőrségi oldalon köröznek embereket gyerektartás elmulasztása miatt de őt nem.

Régebben beszéltem vele erről, és azt mondta kapott már valami levelet a tartozásról, de neki bizonyítéka van az alamizsna utalásról és hogy az anyámmal fogja visszafizettetni mert ő nem fogja.

Ez az egész így nem fair.

A szememben azt is tagja hogy nem fizetett, állítólag jött és adott.

De nagyon messze lakik, nem is látogatott, hogy adott volna...

Máskor meg azt mondja hogy nem volt pénze. De ő mégiscsak megélt valahogy, valamitől elhízott, volt mit enni🤷🏻‍♀️

Kicsit hosszúra sikeredett.

Igazából az volt a kérdésem lényege, hogy hogy van az hogy valaki megússza, valaki nem?

2022. febr. 19. 21:07
 1/8 A kérdező kommentje:
*másik nőért*
2022. febr. 19. 21:08
 2/8 A kérdező kommentje:
Lemaradt, hogy anyum nem jelentette azt a pár ezer forintot érthető okokból
2022. febr. 19. 21:09
 3/8 anonim ***** válasza:
Ha anyád nem tett ellene feljelentést, akkor ennyi, megúszta
2022. febr. 20. 07:27
 4/8 A kérdező kommentje:
Utólag mar nem lehet?
2022. febr. 20. 08:26
 5/8 anonim ***** válasza:
Nem lehet utólag
2022. febr. 20. 08:31
 6/8 A kérdező kommentje:
És az államnak miért nem érdeke a feljelentés? Évekig az állam fizette helyette, ez az ő tartozása így az államnak.
2022. febr. 20. 12:51
 7/8 anonim ***** válasza:
Attól függ, hogy az anya mennyire jár utána a gyerektartásnak. Én ismerek olyat, akit rendőrségre bevittek. Ha anyukád nem jelentette fel, akkor nem tudnak semmit csinálni. Az állam részéről fennáll a tartozás, de ha nincs semmi a nevén, akkor nem tudnak semmit csinálni. Innentől fogva nem fog tudni semmit legálisan csinálni, nem mehet táppénzre, nem lesz nyugdíja, ha az új asszony otthagyja, akkor nagyon megszívja, illetve ha tartós beteg lesz.
2022. febr. 20. 15:51
 8/8 A kérdező kommentje:

Hát igen de erre nem gondolol. Persze illegális amit csinál, már simán azért büntetnék mert feketén csinálja, de bejelentés nélkül ezt is megússza.

Anyukám anno nem jelentette fel,nem volt szíve. Kár 🤷🏻‍♀️

2022. febr. 20. 17:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!