Jelenthetem az apámat gyerektartásért, ha 19 évig nem fizetett semmit?
Figyelt kérdés
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy az apámat jelenthetem gyerektartásért, ha nem fizetett semmit sem 19 évig? 18 évesen fejeztem be a tanulmányaimat, elvileg lemondott rólam, vagy mi, így kérhetem visszamenőleg a gyerektartást tőle vagy esélytelen?
2021. nov. 24. 12:30
1/10 anonim válasza:
Max anyukád jelentheti és kérheti, mert az Ő kapja utánad.
2/10 A kérdező kommentje:
Már nagy korú vagyok, 19 éves.
2021. nov. 24. 12:33
3/10 anonim válasza:
Úgy tudom, csak fél évre visszamenőleg lehet kérni. 18 év fölött meg nincs gyerektartás, úgyhogy erről lekéstél.
4/10 anonim válasza:
6 hónapra visszamenőleg kérheted, ill. az kérheti akinek járt volna, vagyis anyukád.
5/10 anonim válasza:
19 évesen max rokontartást kerhetsz, de az nem jár alanyi jogon. Mivel nem tanulsz és munkaképes felnőtt ember vagy, nagyobb az esélye, hogy a fejedre pottyan egy műhold, mint hogy megítélnek rokontartást.
6/10 anonim válasza:
Mit jelent az, hogy elvileg lemondott rólad?
7/10 anonim válasza:
Ha befejezted a tanulmányaid akkor mit akarsz 19 éves felnőtt emberként? Nem 19 évig nem fizetett, csak maximum 18. Amennyiben lemondott rólad pláne nem, akkor attól kell kérni aki örökbefogadott. Gyanítom nem lemondott rólad jogilag. Amúgy Anyukád kérhette volna, max félévre visszamenőleg, de erről már lekésett.
8/10 anonim válasza:
Tartásdíjat 6 hónapra visszamenően lehet követelni.
De mivel már 1 éve nem járna, így nincs mit követelni.
9/10 anonim válasza:
Ha már nem tanulsz nem jár. Amúgy csak 6hónapra visszamenőleg lehet kérni.
10/10 anonim válasza:
Hiába vagy 19 éves, ha ennyire utána sem néztél, hogy kinek jár meg meddig meg miként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!