Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha egy vak ember jelentkezne...

Ha egy vak ember jelentkezne buszsofőrnek, és a vakságára hivatkozva elutasítanák, lenne esélye pert nyerni az adott cég ellen?

Figyelt kérdés
2022. febr. 16. 18:06
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
75%

Paradoxon:

Önellentmondás; állítások olyan csoportja, amely látszólag ellentmondásra vezet, vagy a józan észnek ellentmondó következtetés vonható le belőle.

Tehát maga a kérdés paradoxon. Nem csak buszra nem lehet jogosítványa egy vak embernek, hanem más járműre sem. Ilyen állásra nem nyújthat be pályázatot egy nem látó! Mert, ha lehetne, az maga lenne a butaság.

2022. febr. 16. 19:05
 12/22 anonim ***** válasza:
Benyújtani benyújthatja, csak az első körben, CV alapján elutasítják. Szóval simán lehet, hogy a cég számára ki sem derül, hogy az illető vak, hisz ezt nem szokás az önéletrajzban feltüntetni.
2022. febr. 16. 19:17
 13/22 anonim ***** válasza:
81%
De mutatna nekem valaki egy olyan embert, aki "nem látó" létére buszsofőrnek jelentkezne?
2022. febr. 16. 19:20
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

Nincsenek meg a képesítései az állás betöltéséhez, ez az egyik.

A másik, hogy át sem menne az üzemorvosi alkalmasságin.

Elmondanám, hogy buszsofőrnek még gerincferdüléssel sem fognak felvenni, nem hogy vakként.

Azért nem lehet( vagyis lehet, de értelmetlen) beperelni egy céget, mert alkalmatlan vagy egy adott munkára.

2022. febr. 16. 19:23
 15/22 anonim ***** válasza:
13, a kérdés feltételes módban van írva, nem konkrét esetről van szó, pusztán elméletről.
2022. febr. 16. 19:24
 16/22 anonim ***** válasza:
70%

#15.

Tisztában vagyok az igemódokkal. Jelen kérdés esetében még a feltételes mód alkalmazása is hülyeség.

2022. febr. 16. 19:29
 17/22 anonim ***** válasza:
15, pusztán elméletileg lehetséges lenne az, hogy egy siket-néma jelentkezne a Színház- és Filmművészeti Egyetemre beszéd-technika tanárnak?
2022. febr. 16. 19:35
 18/22 anonim ***** válasza:
Siket-néma, hogy hív segítséget, ha bajba kerül? Gondolok itt tűzoltó mentő stb, ha csak magára számíthat.
2022. febr. 16. 19:56
 19/22 anonim ***** válasza:
100%

17, miután jelentkezni nem kerül tbbe, mint elküldeni az önéletrajzodat, így igen, mind elméleti, mind gyakorlati síkon lehetséges.

Az más kérdés, hogy esélytelen, hogy alkalmazzanak, de nem ez volt a kérdésed.

2022. febr. 16. 20:34
 20/22 anonim ***** válasza:

19.

Szerintem nagyon is jól érted, mire gondoltam a beszéd-technika tanár elméleti jelentkezésével. Én a kérdés feltevőjének szántam a hozzászólásomat, próbálva rávilágítani annak botorságára, de így jártam, és tényleg, gyakorlatilag minden lehetséges, már ami a felvételi pályázatok benyújtását illeti. Analfabéta is beadhatja a jelentkezését egy akármilyen önkormányzat jegyzői állására. Pont.

2022. febr. 16. 21:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!